onsdag 5 mars 2014

Snabbvisit


Igår kom faktiskt solen på en snabbvisit. Jag kikade ut och där var den. Hunden och jag klädde raskt på oss och gick ut för att hinna njuta lite innan den försvann igen. Vi gick upp på kullen och krafsade undan en del av de gamla eklöven. Där var de. Årets blåsippor är på gång.


En del av knopparna har till och med visat rätt färg. De skiftar i blått. Det är ett av de härligaste vårtecknen när blåsippsknopparna tittar upp ur myllan. Då finns det hopp.


Vi gick en lite runda genom trädgården. Då såg vi krokusarna också. Ibland lägger man inte märke till dem. De första brukar vara de ljusa blå eller vita. De gör inte så stort väsen av sig. Men man blir ändå glad av dem.


Annars har jag mest gjort som katterna, tagit det lugnt, rullat ihop mig inte i korgen men väl i soffan, och njutit av avkopplingen. Det är nog det bästa med att vara hemma så här oplanerat. I vanliga fall har jag alltid en massa saker jag vill hinna med. Men nu är allt sådant bonus.


Lite har jag orkat göra. Jag har fyllt någon tvättmaskin och sorterat lite tvätt. Sen skurade jag toaletten och så var det nog. Det är inte värt att förta sig. Hostan finns kvar och kräver lite energi den med även om medicinen hjälper mig att klara både dagen och natten lite bättre.


Idag var solen tillbaka en liten stund. Då passade vi på att gå vår eftermiddagsrunda uppåt skogen. Tidigare har jag fått vända efter ett tag, men idag orkade jag gå hela rundan även om det tog tid. Vi gick inte så fort. men så hann vi njuta lite också.


Nu hoppas jag att krafterna ska komma tillbaka mer och mer. Precis som jag önskar att solen ska göra. Man blir så mycket gladare av solens strålar.

2 kommentarer:

  1. Krya på dej vännen! Meteorologen lovade en solig helg. Det sätter nog fart på de härliga blåsipporna.

    SvaraRadera
  2. Skönt att du börjar känna dig piggare! Vi saknar dig allihop på Hanahöjskolan! Ta väl hand om dig så hoppas jag vi ses snart. kram Sandra E

    SvaraRadera