söndag 30 mars 2014

Fåglar, grillat och en gömma


Då var denna underbara helg också nästan slut. Den gick fort men så blev vi ju också bestulna på en timme i natt. Vi vaknade till en underbar, solig vårsöndag.


Maken tyckte att vi skulle ta fika med oss och åka antingen till Draven eller till Bestorpasjön. Den sistnämnda ansåg vi vara bättre att besöka i vitsippstid så det fick bli Draven. Vi packade ryggan med kaffe och bullar, kopplade hunden och gav oss av västerut. Först åkte vi till fågeltornet vid Fridsnäs, men där var alla fikabord upptagna av fågelskådare och andra familjer. Så då åkte vi runt till andra sidan och gick ner till Kinnaberg.


När vi kom fram möttes vi av något på marken som först såg ut som ull. Vid närmare studier kom vi fram till att det var frön. Jag vet att jag sett blommande tistlar på platsen. Det kanske kan vara fröbollar från dem. Det såg i alla fall märkligt ut.


Det stod en bil uppe vid parkeringen, men vi såg inga andra besökare när vi kom fram till vindskydden. Vi hade platsen för oss själva.


Skrattmåsarna skränade ute på sjön. Vi såg gässen, men eftersom vi glömde kikaren i bilen kunde vi inte studera fågellivet i detalj. Tranorna passerade vi på vägen. Vi såg flera par som spatserade ute på åkrarna längs vägen.


Myrorna hade etablerat sin motorväg på sittbänkarna så vi valde att sätta oss på vedkubbarna vid vindskyddets gaveln för att fika. Nu smakade det gott med kaffe och en bulle. Det kom flera sällskap som vandrade förbi och hejade på oss. De gick på vallen och fortsatte norrut.


Vi satt kvar en bra stund i solen och bara njöt av det underbara vädret och konserten från sjön. Det är nu man vill sakta in tiden. Även om våren börjat tidigt, det är fortfarande mars månad, så kommer det kännas som om våren springer iväg och snart är det sommar.


Det finns förstås en gömma vid Kinnaberg. För längesen letade jag efter den utan resultat. Idag gick jag rakt på den. Lite har man väl lärt sig genom åren. Man får blick för gömmorna. Så idag kunde jag logga även denna klurigt gömda burk.


Maken tog med sig hunden och gick en bit bort på vallen. Han ville kyla av fötterna. Idag haltade han inte lika mycket som igår, men han kände av den svullna foten och ville kyla ner den.


Precis när vi tänkte packa ihop och dra hemåt, kom det några fler besökare som verkade bekanta. Det visade sig vara min kompis Lena från Anderstorp och hennes man Lars tillsammans med ett annat par som kom för att besöka Kinnaberg. Vi pratade lite innan de fortsatte över vallen och vi tog vägen tillbaka till bilen för att köra hem.


Det var inte bara vi människor som njöt av solen och värmen. Katterna gillade också att sola intill buskarna.En sådan här dag passar det bra att inleda grillsäsongen. Vi grillade en bit entrecote och åt en grekisk sallad till. Vi hade tänkt potatisgratäng också, men den behövde lite mer tid på grillen och vi var hungriga. Så den fick vi spara tills imorgon. Det behövs mat då också.


När jag tittade efter, såg jag att forsythian hade slagit ut. Grenarna började lysa i gult av alla blommor som vecklade ut sina kronblad.


Påskliljorna slår ut sina lysande gula klockor. Vi såg en hel del längs vägarna idag och även här hemma. De är så vackra tycker jag. Man blir glad av dem.


Framåt kvällen tog vi en tur in till stan för att lämna tillbaka kärran vi lånat när vi köpte diskmaskinen. Den gamla kunde vi lämna i kärran hade de sagt. Den nya har fått börja tjänstgöra  köket. Solen gick ner i väster när vi åkte hem och då var helgen nästan över. Det är bara en natt mellan oss och morgondagen, men den här natten får vi i alla fall behålla alla timmarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar