onsdag 9 april 2014

Maker Madness m m


Här kommer del 2 om helgens geocachingtur till Halmstad. Anledning till att vi åkte till Halmstad var att där skulle hållas ett Maker Madness Celebration Event. Dessa event skulle egentligen inspirera till kreativa gömmor. det hölls över 1000 event under den dryga vecka som "kampanjen" pågick. Alla som deltog i ett Maker Madness Event fick också en souvenir.


I Halmstad var det Danne100 som bjöd in till eventet i Vapnö grustag. Det var en spännande plats. Redan när vi närmade oss grustaget förstod vi att det var en alldeles speciell plats. I det gamla grustaget fanns tydligen en stor artrikedom. Man hade ställt i ordning både en grillplats, där eventet höll till, och ett utegym en bit bort.


Vi parkerade vid de andra bilarna och tog oss till fots mot grillplatsen där ett stort antal geocachare hade samlats. Vi kom anlände ju lite sent och hade missat presentationsrundan, men vi kände igen några av deltagarna i alla fall.


Vi gick runt och pratade med de andra. Sen kan man ju hälsa på några av de man inte kände igen. Det fanns gott om fyrbenta geocachare också. Tess hade flera kompis på plats.


När vi kom, höll ammoboxkastningstävlingen just på. Katrin var väl den enda av oss som ställde upp och kastade iväg ammoboxen..


Danne100 mätte kastet, men tyvärr räckte det inte till att få segerpriset, som var just en ammobox. I USA är det ganska vanligt med ammoboxar i gömmorna. Här är de inte så vanliga. Jag har nog bara stött på ett par sådana ute i fält.


Sen var glöden klar så att korvgrillningen kunde starta. Vi var riktigt hungriga så våra korvar hamnade snabbt på gallret.


Hundarna höll sig framme och passade man inte sina korvbröd hände det att de försvann ner i en hundmage. Fast de behövde väl också lite mat.


Det blev väl inte så mycket kreativa gömmor visade på eventet. I så fall missade vi det. Vi missade också 1000sjöars nya supercache, som publicerades på hemmaplan ungefär samtidigt som eventet var. Vi får väl leta upp den en annan dag. De senaste dagarna har det mest regnat och dessutom har jag jobbat sent flera dagar. Då hinns det inte med något burkletande. De ska visst vara en jättegömma. Tyvärr missade vi dessutom ostkakan han bjöd på.


När korven var uppäten, gick vi en promenad i omgivningarna för att logga några gömmor. Det fanns en multi men den hoppade vi över. I stället gick vi till utegymmet. Vi fick sällskap av en ung tjej, som också ville logga gömman som ingick förra årets Julkalender. Framme vid gymmet träffade vi på en annan geocachare som höll på att logga. Så det gick snabbt att hitta den burken. Den var redan framme.


Det fanns ytterligare en gömma en bit bort, så vi fortsatte att gå på stigen. Vi var glada att ingen kommit på tanken att gömma en burk under en sten i det här stenahiet.


Stigen gick brant uppför sluttningarna på grustaget. Vi pustade och stånkade ett tag, men ju högre upp vi kom, desto finare blev utsikten.


Längst upp fanns en liten parkering och informationstavla. Utsikten härifrån var fantastisk. Man såg långt även om det inte var klart väder. Där fanns också en gömma, Vapnö grustag. Först letade vi lite på fel ställe, men när jag flyttade mig några meter fick jag syn på en misstänkt plats. Där var den under en sten.


På tillbakavägen tog vi en annan lättare väg nerför slänten. Längs vägkanten hade lupinerna redan visat sina blad, som pryddes av stora vattendroppar.


Eventet var slut och alla droppade iväg en efter en. Även vi fortsatte vår färd, men vi ville leta upp några fler gömmor, när vi ändå var här. Vi fortsatte vägen bortåt Vapnö kyrka och hittade några gamla gravkullar.


Katrin hittade gömman som kallades Nära högarna vid den stora gropen. Gravfält är alltid intressanta. Här var det också ett militärt skjutfält upplystes vi om på den gula skylten framför högarna.


Vapnö kyrka hade också en gömma. Det var nästan en drive-in. Jag hittade den direkt och snabbloggade som vanligt med Team Tess medan de andra satt kvar i bilen.


Vi befann oss nu nära Halmstad flygplats. En av gömmorna rekommenderades att man tog i mörker precis när ett plan skulle landa. Vi ville inte vänta så länge så vi loggade ändå. Men det hade nog varit häftigt. Häftig var däremot lärkornas drillande uppe i skyn. Vi såg dem inte men vi hörde minst två. Härlig sång!


En av de roliga och klurigare gömmorna, som vi hittade, hette På en tråd. Vi letade en stund bland gamla taggtrådar och stängsel innan Katrin och jag samtidigt spanande in det rätta stället. Den var trevlig. Det blev någon DNF också. Det var förstås mindre trevligt, men inget ovanligt. Burken skulle finnas vid en fotbollsplan men var nog borta.


I stället letade vi upp en gammal dansbana. Det var nog ett bra tag sedan någon svängde sina lurviga här. Vi avstod också när vi såg hålen i dansgolvet. Burken fanns i ett annat hål som var vattenfyllt men det gick bra att logga den.


När vi stannade vid nästa gömma, fick vi ta oss uppför en kulle. Där växte det en matta av pestskråp som blommade.


Till sommaren kommer bladen att bli jättestora och täcka hela området. men nu såg det rätt spännande ut med alla rosa blomställningar som stack upp.


Där blommade också svalörten. Den är betydligt mindre och vackrare, tycker jag. Det blommade lite överallt i Halland och mer än här hemma. Vi ligger nog lite efter.


Vi tog oss i alla fall uppför kullen och fick se utsikten över Vapnödalen. Gömman var en liten fågelholk som hade ramlat ner och låg på marken. Vi kunde logga i alla fall.


En del gömmor glömmer man fort. De har inte mycket att berätta. Så var det med nästa vid återvinningsstationen. Andra gömmor kommer man ihåg länge. Så blir det nog med DVD Swap Cache @Geomasse´s. Den fanns i ett bostadsområde och innehöll en massa DVD-filmer som man kunde byta till sig. Vi hade inte med något att byta med, så vi nöjde oss med att logga.


Medan vi stod där och loggade, stack det fram ett huvud på andra sidan staketet. Det var CO som bodde i huset bredvid gömman, alltså Geomasse himself. Det var trevligt att träffa honom och prata lite. Han hade nyligen fått en dotter så han hann inte geocacha så mycket nu.


Vid Tegelmuren letade vi också en bra stund. Vi var nog alla egentligen framme och ryckte i den rätta stenen utan att hitta gömman. När vi nästan gav upp, plockade Katrin fram den lilla burken. Den var klurigt gömd. GPS:erna har lite svårt så nära en hög mur.


På marken blommade de första violerna. Det lyste blått bland grenar, tegelstenar och gammalt fjolårsgräs. Jag gillar violer. De luktar så gott och känns så friska med sin intensiva blå och gröna färg.


Katrin och Fredrik hade redan loggat Slottsmöllebron så där fick Stickan och jag leta själva. Vi lyckades inte så bra. Katrin fick komma och hjälpa oss. det var gott om trafik över bron, både bilar, cyklar och gående.


Vid Slottsmöllan fanns en gammal spännande miljö. Vi parkerade och gick in på området för att leta upp ytterligare en gömma som hette Slottsmöllan.


Här letade vi länge utan resultat. Hemma igen kollar jag spoilerbilder och förstår att den nog var borta. Vi anade hur burken skulle se ut och bilderna bekräftar våra aningar. Cachen ingår i en serie som vi loggat delar av innan. Den fanns i alla fall inte där bilden visar.


Det dröjer ett tag tills det blir Halloween, men gömmorna kan man leta upp ändå. Happy Halloween var en holk med läskigt innehåll. Men vi är inte så lättskrämda. Vi har hittat kusligare gömmor på andra håll. Det var dock en trevlig gömma.


De två sista gömmorna på dagens tur var ett par snabba stopp. Sträck på benen kunde man se från bilen. Jag hämtade den snabbt och loggade. Snabbt tillbaka med den och sen vidare mot Önskelådan. Det blev den sista. Sen var våra önskningar uppfyllda. Jag fick ihop 30 loggade cacher plus ett event den här dagen. det var jag mycket nöjd med. Trött kunde jag återvända till Smålandsskogarna och däcka i en fåtölj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar