tisdag 8 april 2014

Musikrundan m m


I helgen var det dags för ett event nere i Halmstad. Vi hade bokat in det i kalendern sedan länge. Det var i söndags eftermiddag det skulle gå av stapeln. Vi blev fyra och en hund i Team Tess den här gången och de andra föreslog att vi skulle åka tidigare och försöka logga lite andra gömmor också.


Vi stämde träff vid Nissan Sauna, en cache av Ardbeg10. Han behövde kolla till den så den var nyservad när vi anlände vid tiotiden. Ingen av oss hade loggat den så vi letade förstås upp den under CO:s övervakande öga och kunde logga i en ny bok. Namnet syftar på den lilla bastun vid Nissans strand långt ute i skogen, men den används tydligen ändå.


Sedan fortsatte vi tillsammans neråt Halmstad. Vi tänkte ta oss till Trönninge och gå Musikrundan, men det fanns några andra gömmor längs vägen. Vid tre stora vindsnurror fanns det två cacher. Vid den ena fanns en challengecache som bara fick loggas av dem som tagit minst 50 FTF:er. Vi uppfyllde allihopa det kravet även om Ardbeg10 inte bryr sig om att logga FTF. Senare på eventet träffade vi CO som godkände loggningen.


Den andra gömman kallades Fläktarna och syftade väl på de stora snurrorna. Det var en trevlig gömma som vi till slut lyckades logga med gemensamma ansträngningar. det var lite knepigt att få tag på själva burken med logglistan.


Vid Stjärnarp fanns två gömmor som vi letade upp. Spöket i Stjärnarpsskogen berättade en man som gick igeni skogarna. Där blommade vitsipporna för fullt. Vårblommorna hade kommit lite längre här än hemma. Den andra cachen hade Katrin och Fredrik redan loggat, så Stickan och jag fick leta upp den själva. Stjernarps gods var namnet. (Precis i skrivande stund stängde geocaching.com ner för underhåll så jag kan inte länka till fler gömmor förrän det blir klart.)


Sedan åkte vi till parkeringskoordinaterna för Musikrundan. Det är en mycket trevlig runda med 14 gömmor som börjar vid en idrottsplats eller liknande. Vi träffade CO senare på dagen vid eventet.


GeoTessvar förstås med. Hon älskade att springa i skogen och hålla koll på hela teamet. Vi mötte en del andra som också var ute på stigarna. Det var joggare, familjer med barnvagn och pensionärer på motionsrunda. Det var fina stigar hela vägen.


Här och där växte lärkskogarna längs stigen. Lärkträden började slå ut sin mjuka fina barr som ju sitter i grupper. Det är fina träd och här verkar man plantera lärk på vissa ställen.


Andra träd hade fått hård behandling i någon storm. Det måste ha varit otroligt starka krafter i den stormen som vred om hela den här stammen.


Det var grått och mulen när vi gav oss av på promenaden. Det kom lite småstänk då och då, men vi blev inte blöta. Efter ett tag kände vi att solen värmde även om den inte lyckades tränga igenom molntäcket. Då blev vi varma och fick lätta lite på klädseln.


Vi betade av den ena gömman efter den andra. De åtta första hade vi inga större problem med. Det var alltid någon som hade ögonen med sig.


Naturen var lite omväxlande. Ibland slingrade sig stigen fram, men stundtals var det raka spåret. tess höll god fart och skällde på oss om vi stod stilla för länge.


Gömmorna var också väldigt trevliga. Alla cacher hade en låt med i titeln. Det är därför rundan kallas Musikrundan. Titeln var också en ledtråd till cachen. Ibland fanns det ingen annan hint. 


En del gömmor var lite läskigare än de andra. Jag gillade tittskåpet bäst. Det var inrett som ett rum och hade belysning som drevs av sollceller på taket. Det var häftigt, tycker jag.


Vi hittade inte riktigt alla gömmorna. Nummer nio var en D5 och där fick vi leta längre utan att hitta den. Vi hade flera gissningar på hur den skulle vara gömd. Senare vid eventet pratade vi med en annan cachare som råkade avslöja att förmodligen var en av våra teorier helt rätt. Till slut fick vi ge upp och fortsätta vandringen.


Nu började vi få ont om tid. Eventet skulle strax börja. Även om vi gick snabbt skulle vi inte hinna dit i tid till starten, men vi kunde ju dyka upp lite senare. På grund av tidsbristen blev det några fler DNF:er. Vi stannade inte så länge om vi inte hittade burken. Då fick vi ju en anledning att komma tillbaka.


Den sista gömman hittade vi i alla fall, men vi loggade den inte. Den innehöll en klurig burk som skulle ta lite tid att få ur loggremsan ur. Vi har klarat av åtminstone tre sådana tidigare så vi visste. Där skrev vi ingen DNF utan bara en note om att vi var tvungna att dra vidare. Vi var nu tillbaka vid parkeringen och hoppade snabbt in i bilen för att åka till eventet vid Vapnö grustag. Vi kom dit trekvart försenade, men vi komi alla fall. Det får jag berätta mera om i nästa inlägg. Så fortsättning följer.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar Stickans tankar jag! Men det vet ni ju. Hoppas att få lite tips om den svåra gömman, för jag tänkte ta med C-E på musikrundan när Halmstadssäsongen börjar. Vilket den gör snart. Fristad på måndag... eller har du/ni andra förslag.?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fristad låter trevligt. Det finns ju massor av gömmor där. Nån gång vill jag gärna hitta din runda också.

      Radera