lördag 12 april 2014

Påsklov 3 meter ↑


Då var det äntligen påsklov. Det har vi längtat efter. Fredagen var ganska slapp, men de övriga dagarna den här veckan var desto jobbigare. Nu har vi tio dagars ledighet, bestående av inarbetad tid och en påskhelg. Jag pyntade lite utanför ingången till vårt hus genom att fästa färgade fjädrar i lite ris. På morgonen var nästan hälften av fjädervipporna borta. Några låg på marken. Andra var puts väck. Jag trodde att det kanske var fåglar som norpat dem till sina bon. På eftermiddagen satt jag vid datorn. Då fick jag se genom fönstret vilka fjädertjuvarna var. Det var katterna som hade roligt. De klättrade upp i riset och hämtade leksakerna. Sen hittade jag en hög med fjädrar under vårt köksbord. Fast det är ju kul att kunna glädja någon om det så bara är en katt.


Dagens expedition gick enligt planerna till skogarna norr om Bredaryd. Där hade 1000sjöar släppt en häftig gömma förra helgen, men då var vi ju i Halmstad och kunde inte besöka den på premärdagen. Idag skulle besöket ske. Jag övertalade maken att följa med. Han är ju inte speciellt intresserad av geocaching, men eftersom vi tog motorcykeln och att det enligt ryktet skulle vara en supergömma så hängde han med. När vi kom till parkeringskoordinaterna, stod CO:s bil och ett annat fordon redan där. Jag gissade att det skulle vara aquila_sw för han var i trakterna och loggade. Det visste jag eftersom jag fått en logg på Kalendergömman från honom på mejlen. Vi ställde motorcykeln där och inväntade klokare och pjf70, som kom i bil strax efter.


Vi följde stigen som var pyntad med fjädrar här och där. Vi funderade på vilka fåglar som släppt till de här färgglada fjädrarna. Så här skrev klokare i sin logg: "Vi såg spår efter Blå Kärringhök, Lila Glappspoling, Röd Fismåss, Rosa Burrämpling och Vit Borrfink och kunde därför tryggt följa den rätta vägen mot steg Ett."  Vid första steget kunde det blivit tvärstopp, men CO lotsade oss vidare när tekniken inte funkade riktigt som den skulle.


Snart anlände vi till den megahäftiga gömman. Utan att avslöja för mycket, kan jag säga att mina aningar om vad vi skulle möta på plats besannades. Tess var förstås med och hon passade i ett obevakat ögonblick på att ta ett dopp i den närbelägna Havridaån.


Det var en riktig höjdarcache, som krävde lite sifferklurande innan vi kunde ta s'oss ända fram till loggboken. Men siffror har ju sällan varit några problem för mig så det gick bra här också.


Cacheägaren fanns ju på plats och han bjöd på choklad medan vi beundrade hans verk. Jag kan ju inte avslöja för mycket, men här hade 1000sjöar verkligen jobbat hårt och fått till en supergömma. Jag hoppas många letar upp den.


klokare fattade pennan och skrev in våra signaturer i loggboken som hörde till gömman "3 meter ↑"medan vi andra pratade lyriskt om allt vi hittade på platsen. Det fanns mycket att upptäcka.


Aquila_sw var mycket riktigt på plats och hade loggat när vi kom fram. Han stannade kvar för att prata lite med oss andra.


Sedan var det dags att plocka fram fikat. Det gillade Tess i alla fall. Hon parkerade vid min kakburk och gnydde uppmanande. Vi andra slog oss ner på de sittplatser som fanns.


Det blev lite över från fredagsfikat på jobbet. Jag hade bakat citroncupcakes, men allt gick inte åt. Det var ju tur för då hade vi lite fika även idag. Maken gillar inte sådana så han fick en bulle i stället.


Vi att där en bra stund och njöt av skogens lugn, trevliga vänners gemenskap och en god fika. Det fanns mycket att samtala om och planer att smidas. Som alltid när geocachare träffas pratar vi om gömmor och upplevelser vi haft på våra rundor.


Sen lämnade vi den här fina gömman i samlad tropp och följde en granrusksnitslad väg tillbaka till parkeringen. Den var visst lite kortare än den fjäderprydda vägen dit. Vi tackade varandra för sällskapet och åkte var och en åt vårt håll. Maken och jag tog en annan lite längre väg hemåt. Vädret var ju riktigt skönt för en mc-tur. Vi handlade lite på hemvägen å att vi kunde laga till kycklingen till middagen. Den smakade alldeles utmärkt. Trots fika blir man ju hungrig av att vara i skogen.


Samma dag som 1000sjöars gömma kom släpptes även min senaste gömma, Stickers only. Idag kan jag väl avslöja lite mer om den och visa några spoilerbilder. 


Den har fått några loggar. Här är det meningen att man ska logga med klisterlappar Det finns de som använder sig av förtryckta sådana i loggböckerna, men andra avskyr dessa. På loggremsor förstår jag det då de tar stor plats och förstör remsorna så att de blir svåra att rulla ihop. Därför ville jag göra en gömma där de kunde få använda sina klisterlappar. De som inga egna klisterlappar, kan tillverka sådana av det material som finns i gömman. Jag hoppas det blir många lappar klistrade.


Ikväll har jag dessutom stickat klart min Dreambird. Nu ska jag bara fästa trådarna och blocka sjalen, dvs fukta en och spänna ut den till rätt mått. Det blev en häftig sjal även om den inte blev så stor. Den passar nog bra över kappan när våren är lite kylig.

1 kommentar:

  1. Tack för en halva

    citroncupcakes! supergod, hördude Åke! Tack för sällskapet vid åa. Hoppas MC föraren inte är för vrickad. Och att återfärden klarades trots den bitvis tuviga återstigningen. Ps. tjusigt stickmönster, tilltalar även en manlig halvestet! /1000sjöar/ Bert/

    SvaraRadera