torsdag 19 juni 2014

Innan semestern


Vad gör de på skolan när eleverna gått hem? Jo, då städar vi, kastar gala planeringar och gör lite nya, lägger schema, fikar och mycket mera. Vi hinner också ta en rejäl lunchrast i stället för den där vanliga halvtimman. Då går vi ut och äter i stället för den gamla vanliga matlådan. I måndags åkte vi till Bredaryds Värdshus och åt fläskkotlett med svampsås. Dagen efter blev det Bambus lunchbuffé. Sushi till förrätt, massor av goda saker till huvudrätt och friterad banan med mjukglass till dessert. Sen rullade vi tillbaka till skolan.


Sista dagen innan semestern för oss lärarpersonal var igår på onsdagen. Då blev det viscafé på fikarasten. Det blev en ovanlit lång fikarast men mycket trevlig.


Vi sjöng många härliga sommarsånger bl a Sommaren är kort, Änglamark, Jag trivs bäst i öppna landskap och Vals på Ängön.


Alla skolans instrument hade plockats fram så alla kunde få delta inte bara med sång utan också med spel. Vi sjöng för fulla halsar. Alla låtar i häftet var vi tvungna att ha med, men vi började baklänges och arbetade oss framåt i häftet.


Dagens musiker var annars Ulrika på keyboard, Mats på gitarr och fiol och så hon, som drog igång det hela, Katrina på gitarr. Repertoaren var blandad. Det blev också lite irländsk folkmusik. Katarina sjöng sin egen fantastiska visa Fjäderkraft. Sista sången blev en psalm då Sandra sjöng solo i andra versen.


Sen var det dags att jobba lite till. Vi utgick till tonerna av Äppelbovisan. Det var en riktigt lyckad samling och ett bra slut på ett långt läsår. Jag jobbade några timmar till. Sen sa jag Hejdå och Glad sommar till alla. Men dagen var ju inte slut för det. Det blev en liten utflykt, men det berättar jag om senare. Nu ska ni få lyssna på personalen vid Hanahöjskolan i Forsheda.

Glad sommar från oss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar