måndag 2 juni 2014

Söndagspling i luren


Man kunde ju hoppats på en sovmorgon, när vi nu suttit på motorcykeln i två dagar, dock inte hela tiden. Så blev det inte för Sandhäll hade aviserat cachesläpp på söndagsmorgonen. Det första kom redan strax efter halv 8, men jag avvaktade lite eftersom hon sagt att det skulle komma 7-8 gömmor. Resten kom ett par minuter över 8. GPS:en var redo för laddning av koordinater och cachingväskan var redan klar. Bara bilnycklarna som fattades och dem hittade jag på skrivbordet.

Det såg ut att bli en bra runda. Den första jag letade upp fanns vid macken i Forsheda. När den förra kom där i närheten, skrev jag att det gott kunde finnas en precis vid macken. Det var den som kom nu och den hette Gazoline #2. I Forsheda var det ganska tomt på gatorna förutom två hundrastare, som jag passerade på vägen till GZ. Där letade jag en kort stund innan jag spanade in något som inte borde vara där bland stenarna. Dagens första FTF och tillika juni månads första var bärgad mindre än 20 minuter efter släpp och innan Forshedaborna vaknat till. Det kom en bil till macken när jag var klar. Några bilder hann jag inte med på det stället för bilen fick rulla vidare söderut.


Nästa gömma i raden fanns i bokskogen vid Schedingsnäs. Dit hittade jag förstås eftersom jag själv har en mystgömma där i närheten. Den nya gömman var inspirerad av en annan av mina. Den hittades ganska snabbt när jag spanade runt blad bokträden, hallonsnåren och de gamla odlingsrösena. FTF #2 var hittad och loggad. Skoboken/Calceuslib var namnet på den och den levde upp till det.


Färden gick vidare söderut på Dannäsvägen. Nästa stopp var vid en liten sjö. Där fanns en stig ner till sjön. Jag ställde bilen och gick stigen ner till vattenbrynet. Där nere fanns en båtiläggningsplats och någon hade utnyttjat den just till att lägga i sin båt. Cachen hette Gone fishing och gömman matchade namnet väl. Lite klurig var den allt. Jag är inte så säker på att näste loggare faktiskt hittade själva burken. När man läset STF-loggen, ser man att han inte hittade någon loggremsa, men det gjorde jag.


Det var en finfin plats och en finfin gömma som gav FTF #3 för dagen, men det fanns ju fler att hämta. Jag skyndade vidare till Krokodilen. Jag vet inte var den höll hus för jag såg då ingen krokodil, men jag hittade gömman och loggade den också allra först.


Nu var jag nere i Dannäs och enligt koordinaterna skulle jag svänga vänster för att hitta nästa gömma. Den såg ut att vara på en liten kulle en bit bakom ett hus. Jag letade där en bra stund innan jag läste beskrivningen en gång till. Då förstod jag att jag var på fel plats. I mobilappen kunde jag sen läsa att CO skrivit en note om detta och gett tydliga ledtrådar till var gömman fanns. Jag återvände till bilen och fortsatte till en annan gömma lite längre åt Hångerhållet. Vänster var namnet på den. Där hittade jag en söt liten bagge som vaktade den lilla cachen, men jag fick låna loggremsan ett tag och kunde FTF:a även denna. Sen vände jag och körde mot våffelcaféet för det var där den andra gömman skulle vara.


Våffelcaféet i Dannäs har öppet på helgerna och bra 1,5 h senare skulle de första våfflorna serveras. Lite sugen blev man ju, men jag var ännu mer sugen på en FTF på en cache. Co hade gett tydliga instruktioner  om var man skulle leta så det behövdes inga koordinater. Burken hittades precis där den skulle vara. Gömman hette Crustulum och jag antal att det är latin för våffla.


En gång i tiden var det skola här i våffelcaféet. Jag har jobbat där vid två tillfällen. Det var för evigheter sen, känns det som. Första gången jobbade jag där två halvdagar i veckan för att ordinarie klasslärare i 4-6:an tog ut delpension. Några år senare jobbade jag där en termin som speciallärare och resurslärare på ca 70% och var mammaledig resten. Numera är skolan nedlagd sedan många år, men det är kul att byggnaden används av byns invånare. Det var tomt i mitt gala klassrum. Än hade inte serveringspersonalen anlänt. 


Detta blev dagens sjätte och sista FTF. De två nya gömmorna som var kvar hade en annan geocachare redan besökt. Han kom söderifrån och det var nästan väntat. Jag visste ju att det bodde geocachare i de trakterna. Det såg bra ut i statistiken efter den här morgonen. För exakt en månad sedan, första maj, tog jag åtta FTF:er. dessutom var hela maj 2014 en lyckosam månad på den fronten. Den här dagen, första juni, blev det sex stycken. Därmed kunde jag redan första dagen på månaden utöka antalet månader i rad med FTF:er till 13.


Härefter körde jag vidare söderut mot Gavlö och länsgränsen mot Kronoberg. Det passade bra eftersom jag hade några gamla gömmor ologgade i de trakterna. Vid den första skymtade jag något. jag tror inte det gör något att jag lägger ut ett par spoilerbilder. De som vill kommer att hitta gömman ändå. 


Det var Råttentott, som hade byggt sig ett litet bo i klykan. Jag fick låna loggboken här också och då upptäckte jag att Ekarna på Roen hade varit där före mig. Men en cache är en cache så givetvis skrev jag mitt nick i loggen. 

Jag räknade kallt med att det stod deras namn i nästa gömma också. Det var den sista av de nysläppta och kallades Rastplats Gran. Den hittades efter lite letande när jag lyfte blicken och spanade med de ljusblå. Då hittade jag något som matchade dem. Därmed var alla nya gömmor loggade, men det fanns två gamla att leta upp också. 


Tribute to Valter kom vid det förra cachesläppet, fast lite efter de andra. Därför åkte jag aldrig på eftersläntaren. Den har funnits med på listan men jag har inte varit på hållet sedan dess. Nu sökte jag upp den gömman, som var väl gömd. Det var allt tur att det fanns en spoilerbild att kolla in.


Dagens sista gömma var en myst, som jag löst hemmavid. Å andra sidan syftade på länsgränsen som man fick passera för att komma till gömman rätta plats. Den fanns alldeles i närheten av vägen men man var tvungen att krypa under ett elstängsel för att komma till den. Elen var på. Det fick jag känna av tre gånger till och med. Så klumpig var jag. Men en bonnatös ska väl klara av de stötarna. Sen åkte jag hem till den rätta sidan av gränsen. Nu var det dags för lite förmiddagskaffe.


Det blev en inspektionsrunda i trädgården, när loggarna var skrivna även på nätet. Tomatplantorna och chilin, som jag fick av min syster, behövde nog lite vatten i det soliga och torra vädret. Jag hade sått lite plocksallad i kanten och nu hade den kommit upp. Det var tur att inte Tora förstörde sådden för mig. Förra veckan var det lite kyligt så jag höljde lågan på kvällen. På morgonen tog jag av höljet och då tittade katten upp på mig från sitt nattläger i "tältet". det såg ut som om hon undrade vad jag gjorde. Hon hade ju det så bra därunder.


Snart kommer toppklockorna att vara helt utslagna. I närbilden ser man hur håriga de är de här gamla torparblommorna. De här plantorna grävde jag upp vid vägkanten vid mitt föräldrahem och planterade här. de har vårdats av flera generationer. Jag gillar att plocka in dem tillsammans med de limegröna blommorna från jättedaggkåpan. De färgerna passar så bra ihop.


Honungsrosen har många stora vita blommor nu. De är enkla men vackra. Jag köpte en svart petunia förra veckan och planterade i en kruka. När man kommer nära ser man att svart inte alltid är svart. egentligen skiftar den i purpur.


Resten av dagen ägnade maken åt att hjälpa en av ungdomarna att förstå matteuppgifter i statistik. Jag stickade färdigt hans sockar. Sen grillade vi några korvar tillsammans. På kvällen var det gudstjänst på sommarhemmet. Det var medlemsintagning och nattvardsfirande. Tre nya medlemmar gick in i församlingen. Det är roligt när skaran utökas. Lite kvällsfika på verandan blev det som avslutning på dagen och på hela långhelgen. Efter fyra dagars ledighet var det dags att börja jobba igen.

2 kommentarer:

 1. Bilrunda alltså.... Nja.... få se.... Den där statistikgrejen som du visar, tänk den har jag aldrig sett. Undrar hur d et kommer sig. : ) Blomfint, absolut! Gillar den mörka mörka petunian. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna-Lena, statistiken hittar du på Project GC. Här är din: http://project-gc.com/Profile/ProfileStats?profile_name=alcel53&getprofile=H%C3%A4mta+profil
   Man kan klistra in en länk därifrån på sin profilsida så når man den enkelt.

   Radera