söndag 1 juni 2014

På två hjul hem från Skåne, del 4


Vi gav oss av från Malmö och körde norrut på de stora vägarna. Den här gången tog vi inte E4:an hemåt. i stället körde E6:an upp till Laholm. Där svängde vi av tog mindre vägar fram till Gullbranna. Vi tänkte stanna till här för att det samfund som vår kyrka till, Svenska Alliansmissionen, hade årskonferens på Gullbrannagården hela helgen. En hel del folk hemifrån Småland befanns sig här.


Vi var lite kaffesugna så vi gick mot restaurangen. Där serverades kvällsmat men vi ville bara ha lite kaffe. Här stötte vi på några hemifrån Forsheda som också ville fika.


Det blev en bulle till kaffet också. Vi såg några fler bekanta ansikten, men inte så hemskt många. Vi s'visste om att det fanns fler på plats, men de kanske höll hus någon annanstans. Området är ganska stort. Gullbrannagården är både en omtyckt campingplats och ett konferenscenter.


Jag var här på läger redan på 60-talet, men det har förändrats mycket sedan dess. Idag finns både en kyrka och Skeppet, som är den stora samlingslokalen.Nu bygger man också en annan byggnad som kallas Bryggan. Vi gick till Skeppet, när tiden närmade sig för kvällsgudstjänsten.


Vi ställde oss längst bak för vi tänkte inte stanna hela tiden. Det var en bit hem och vi ville inte komma hem alltför sent. Gudstjänsten började med lite information. Sen sjöng lovsångsteamet med oss. Vi gick efter en stund och vände hemåt Småland. Vi tog de mindre vägarna över Simlångsdalen och norrut upp till Unnaryd. Det blev lite kyligare på slutet men jag frös inte ändå. På vägen hem hämtade vi bilen och hunden hos Ambjörn. Takko var förstås glad att se oss, men han hade haft det bra hos sin extrahusse. Det var skönt att komma hem och packa upp. hemma var allt som vi lämnat det. Det var också skönt att inte helgen var slut. Det var en dag till av ledigheten. Den blev lite hektisk, men det tar vi en annan gång.

1 kommentar:

  1. Nyfiken blev jag över det hektiska... Men det kommer kanske i morrn!?

    SvaraRadera