lördag 22 november 2014

Frostig lördag


Den här dagen var det frostigt när vi gav oss ut på vår lilla hundrunda. Kanske lite mer normalt för årstiden. Det fanns de som påstod att de såg en skymt av solen, men i så fall missade jag det tillfället.


Även det fula blir vackert när det täcks av lite iskristaller. I morse var det rena kristallgalan på ängen med de gamla fröställningarna.


Det kanske är det här som kallas frosting. Småfåglarna huttrade i buskarna. Jag plockade fram påsarna med fågelmat och fyllde på i alla rör i frörestaurangen.


Det var inte överallt som kristallerna fastnat. De tunna vita axen lyste mot den bruna och gröna bakgrunden.


Det var lite is på dammens vattenyta, men näckrosorna har fortfarande knoppar som sticker upp över ytan. De lär väl inte slå ut. Fortsätter det kyligare vädret fryser de nog in i istäcket.


Egentligen tycker jag det känns bra med lite frostmorgnar. Det är ju så det ska vara vid den här tiden. Jag hoppas det blir lite kallare så att det fryser till innan snön kommer. jag hoppas på fina isar den här vintern som är på väg.


När det mesta är grått och brunt, blir man glad av de färgklickar som finns kvar. Äppelträdet hade några färgglada löv kvar. De ser nästan sockrade ut.


Trollhasseln utanför stugknuten har satt sina hängen och låter dem sedan vila under vintern. Till våren är de redo för sitt uppdrag. Var sak i rätt tid. Det gäller det mesta.


Katterna smög omkring och spanade på småfåglarna. Camou smälter in i bakgrunden med sin kamouflagefärgade päls, men fåglarna är snabbare än katterna och har bra koll uppe i träden. Själv gjorde jag inte så mycket idag mer än sorterade lite tvätt, städade sovrummet och lagade en kycklinggryta till middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar