söndag 30 november 2014

Första Advent


Det är något speciellt med första söndagen i Advent. Kyrkoåret börjar nu och så tänder vi alla ljusen och sjunger de välkända psalmerna. Vi åke alla tre till Missionskyrkan för att fira Första Advent. Där spelade en brassensemble och vi hörde den välbekanta berättelsen om hur Jesus red in i Jerusalem medan alla ropade Hosianna. Efter gudstjänsten drack vi adventskaffe i festvåningen.


När vi kom hem igen, packade sonen ihop sina prylar. Maken åkte för att avsluta städningen av sitt gamla barndomshem som ska lämnas över till nästa ägare den här veckan som kommer. Sonen och jag åkte mot Växjö. Vi stannade till vid Bredasten och tog en hamburgare som lunch. Sen fortsatte vi färden. Solen sken, men det var ganska kyligt. I Växjö träffade vi kusinen som sonen ska hyra lägenhet av den kommande månaden. Vi fick kaffe och pepparkakor och pratade en stund med henne och hennes far som kom tillbaka från sin promenad. Sen åkte vi över till lägenheten och bar upp alla sonens saker för de fyra trapporna utan hiss. Kusinens lya var betydligt större än den sonen har i Malmö, så han får gott om plats. Sen hoppas vi att han kan hitta en egen lya efter nyår.


När jag lämnat av sonen, fick jag för mig att leta upp någon gömma. Jag kolla med GPS:en och såg att det fanns en Advent på burk nån kilometer bort. Passande nog låg den intill en kyrka. Jag parkerade på gatan utanför. Inne i lokalerna pågick någon sorts adventsfirande, men de tittade inte ut så jag kunde smita förbi och leta upp gömman i skogen bakom kyrkan.


Gömman var inte så svår att hitta när man väl tittar på rätt nivå. Den hade en liten hyresgäst, som spunnit ett fint nät runt den lilla burken. Men jag schasade bort den och kunde logga remsan utan problem. Det var mörkt i skogen men jag hittade tillbaka till bilen.

Inte långt borta låg en skola där det skulle finnas en cache. Jag åkte dit och ställde bilen på parkeringen. GPS:en ville ha gömman till mitt i gatan. Jag kalibrerade om kompassen men det hjälpte inte mycket. Då kollade jag appen och såg på satellitbilden var den borde vara. Där var den också. I ficklampans sken såg jag filmburkens lock, men den satt långt in i ett rör och det fanns vassa skruvar på vägen ut. Även om jag hämtat verktyg i bilen, hade det varit knepigt att få ut den utan att skada den. Dessutom var det ganska mycket trafik förbi skolan trots att det var söndagskväll. En vardag hade jag inte velat försöka på denna. Jag avstod att logga och skrev bara en note och föreslog en burk med mindre diameter. Sen drog jag mot nordväst i stället.

I Rydaholm har jag några burkar kvar att logga av Sandolfs. Aspvägen har varit avaktiverad p g a skogsavverkning, men nu var den tillbaka. Jag stannade till på parkeringsfickan i närheten och gick på den sönderkörda skogsvägen mot gömman. I ficklampans ljus upptäckte jag direkt var burken gömde sig. Den blev snabbt loggad. Två kända cachare hade varit där tidigare den här dagen. jag fick själv mejl om att de loggad fem av mina gömmor. Därefter kunde jag köra vidare hemåt.


Det var skönt att komma in i stugvärmen igen. Hunden ville förstås ut en runda, men den blev kort. Vi var ute en lite längre tidigare på dagen. Då plockade vi med oss lite grön mossa att ha i krukorna. En del av mossan hamnade i min krans som jag köpte på Panduro i Malmö. Det är nät som håller den på plats. Kransen fick hänga på dörren till verandan och välkomna alla hem till oss. Mossan fick sällskap av lite lummer. Nu är det verkligen Advent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar