måndag 3 november 2014

Frukostevent i Värnamo


Den långa lördagen var inne. Jag åkte hemmifrån strax före klockan 7 och anlände till macken i Forsheda precis när bilradio annonserade klockslaget. Där väntade 1000sjöar på mig. När jag lastat över mitt pick och pack i hans bil, åkte vi vidare mot den första programpunkten på dagens agenda, Frukosteventet vid Bredasten.


Som arrangör gäller det ju att vara på plats i tid. Ändå var vi inte först. Några resenärer hade kommit dit före oss. Vi skyndade oss att ställa i ordning ett bort för loggboken och diverse resekryp och geocoins. Det var blött på borden, men det fanns ju utrustning på platsen.


Platsen var alldeles utanför McDonald´s. Det var visst det enda snabbmatstället som hade öppet så tidigt en lördag. De flesta hade nog ätit hemma eller hade med sig lite frukost, men några utnyttjade faciliteterna intill. Det kom några regnstänk, men de gick snart över. Det räckte att söka skydd under det utskjutande taket några minuter.


Besökarna kom från när och fjärran. Lokala geocachare samspråkade med långväga gäster. Det kom geocachare ända från Norrland, från Uppland, från Västergötland och till och med från Norge. Alla var på väg söderut den här dagen.


Tiden för eventet var mellan 7.30 och 8.00, men det droppade in folk hela tiden. Några hade aviserat sin sena ankomst och anlände några minuter över 8, men vi var kvar ända till kvart över så de hann vara med en liten stund och kunde signera loggboken.


Det var roligt att träffa gamla bekanta och även helt nya. Det blir alltid en så positiv stämning när geocachare samlas. Vi har alltid roliga och intressanta saker att berätta för varandra. De vanliga frukostbesökarna till snabbmatstället undrade nog vilka vi var och vad vi gjorde där så tidigt. Polisen körde förbi och tittade granskande på oss, men vi verkade inte vara misstänkta för något fuffens. De försvann runt hörnet.


Kvart över 8 hade en del gett sig av och det var dags för oss också att packa ihop pinalerna och börja färden söderut mot Mega Sweden Fumble After Dark 2014 i Hässleholm. Alla åkte inte dit. En del åkte väl hem igen, andra åkte till jobbet och vissa fortsatte åt ett annat håll. Ett geocachingevent är enkelt ordnat, men det var i alla fall uppskattat av alla som möttes där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar