torsdag 3 december 2015

Borta? Upphittat!


Jag måste få visa min nya adventsljusstake. I många år har jag haft en annan i trä med fönsterlav som dekoration. Varenda år har maken hummat lite om brandfaran när jag plockat fram den. Så var jag inne i Blomsterhandeln i Forsheda för att få våra blomsterskålar på jobbet uppiffade. Där hittade jag den perfekta adventsljusstaken för maken och mig. Den består av en låda i svart metall med fyra ljushållare på locket. Väggarna är av glas och jag kan dekorera inuti lådan som jag vill. Just nu ligger där den dekoration som fanns i den när jag köpte den, men jag ska absolut ändra lite på den när jag hinner fixa till det. Jag har inte slängt den gamla ljusstaken än, men den fick återvända till förvaringen i kökssoffan.


Det mörknar fort nu på eftermiddagarna. Även de dagar jag slutar lite tidigare börjar det skymma när jag åker hem. Igår hade jag tänkt kolla upp några av mina gömmor som behövde lite omsorg. Det har inte hunnits med på helgerna när jag haft dagssljus. Jag svängde av från hemvägen in mot elljusspåret, men jag kom inte hela vägen fram till grillplatsen.


Det var förstås stormen Gorm som varit fram och fällt en tall över grusvägen. Här är samma motiv som på föregående foto men nu taget med blixten på. Jag fick parkera bilen och traska till fots sista sträckan fram till #6 Hanahöjspåret Cache up. Någon hade hittat cachen tom på marken hade jag läst i loggen. Jag trodde att det skulle vara en tom hink där eftersom själva burken med sitt kamouflage låg i en brun hink upphängd i ett träd. I stället var det hinken som var borta. Cachen låg på marken lite söndertuggad och loggremsan fanns kvar. Däremot var petröret borta så remsan var blöt. Jag hade grejer med för att byta det mesta men ingen hink. Jag fick åka hem utan uträttat ärende. Nu får jag fundera ut en ny upphängning till gömman.


Efter den misslyckade räddningsaktionen vände jag tillbaka mot bilen.Den stod kvar på vägen intill själva spåret. Lamporna var tända men det var ingen ute och joggade i duggregnet. Mobilmastens topplampa lyste i rött. Jag fortsatte sedan längs spåret söderut för att leta upp ytterligare en gömma, #7 Hanahöjspåret: Ratpack. Där skulle loggremsan vara blöt. Den var i alla fall lite fuktig så jag bytte den mot en vattentåligare remsa. Sen var underhållsrundan klar och jag kunde åka hem till hunden.


Torsdagen är min längsta jobbardag. På förmiddagen är jag i sexan. Först har vi matte och ibland är det lite trögt att få igång eleverna att tänka. Idag engagerade vi dem genom att använda en app som jag hittade till min Ipad. Ultimate Spin heter den. Den fungerar som ett chokladhjul och den fick slumpa fram vilken elev som skulle få berätta sin lösning på matteproblemen. Vi jobbar just nu med cirkelns omkrets och det var inte helt enkelt för vissa. Men appen gillade de. Det gjorde även femmorna som fick pröva den lite senare efter lunchen. Vi kan säkert hitta fler användningsområden för den.

Efter lektionernas slut var det dags att bege sig in mot stan för Mattelyftet. Det blev visst sista träffen för den här terminen. Vi sparar den sista uppgiften i den här första modulen till efter jul. I januari börjar vi på nästa modul.


När jag kom hem, hade vi fått ett brev från Polisen i Skaraborg. Någon hade hittat min reservnyckel till bilen och lämnat in den. Den var märkt så de hade kunnat spåra ägaren. Den står registrerad på maken så det var han som fick brevet fast det är jag som kör den bilen mest. Jag visste inte ens att jag hade tappat nyckeln. Jag trodde den låg i en väska som jag hade med till FAD i Örebro. Det var på vägen dit vi besökte Otterbäcken i närheten av Gullspång där nyckeln hittades. Vilken tur man har ibland!


Nu var det dags att testa tredje påsen i Teadventskalendern. De två första har varit ganska goda, lite kryddiga, en med svart te och en med grönt. Nu var det dags för det röda rooibosteet. Det hör inte till mina favoriter. Just det här var dessutom smaksatt med ingefära och citrongräs. Ingefäran kan lätt bli lite överväldigande. Det var inte så farligt, men jag gillade inte teet ändå. Det var ganska menlöst och citrongräset kändes knappt. Jag får hoppas på något godare imorgon. Då öppnar vi nästa påse. Det kanske blir sent för först har vi genrep inför julkonserterna på lördag.

1 kommentar:

  1. Bra när det funkar med att skicka tillbaka det upphittade. Och att i hade nyckeln märkt! Det ahr inte vi. Borde nog ändras på. Har inte plockat fram adventsljusstake i år. Duger lika bra med det stora blockljuset som stått på köksbordet ett bra tag. Ljus som ljus, tänker jag... I alla fönster finns det iallafall något elektriskt adventslysande.... i år t.om i ett av garagefönstren.
    Har lite för dålig erfarenhet av Ipads och appar... vi har numera sex plattor på skolan.... men ingen personlig. Appen var en bra "no-hands"-grej, tycker jag. Ha en bra helg... med sång och musik.

    SvaraRadera