fredag 11 december 2015

Knytisevent med glögg, katter och grill


Äntligen fredag igen! Skönt när veckans arbete är avklarat och man kan åka hem. fast det var lite regnigt och blåsigt när hunden och jag tog en runda på eftermiddagen. Sen bestämde jag mig för att åka på ett event i Limmared. Det var Plychbjörn som bjöd in till lite knytkalas vid Örsjön. Jag fixade lite kaffe i termosen, bytte om till skogskläderna och drog iväg via affären för inköp av korv m.m. Det skulle ju gå att grilla också. På vägen hade jag tänkt logga någon gömma. Jag hade en löst myst som låg lämpligt till, men på platsen fick jag leta utan resultat. Till slut gav jag upp i regn och mörker så det blev inget loggat mer än eventet.


När jag an lände till badplatsen fanns redan flera bilar där. Det var marschaller längs vägen ner till grillplatsen. Där fanns ett gäng glada geocachare som börjat provsmaka glöggen.


Fler anlände till festen, både stora och små. De flesta hade ajg träffat förut, men det fanns några nya ansikten som dök upp.


Eventsarrangören hade med sig lite olika sorters glögg i termosar, men flaskorna fanns också att beskåda. Jag testade den med hallon och lakrits Det smakade mest hallon tycker jag, men var helt OK.


Det blev ganska fullt med godsaker på bordet. Där fanns lussekatter, pepparkakor, pepparkaksmuffins med lingon, en smarrig chokladkak med nöttosca på och inte minst skumma tomtar. Själv hade jag tagit med några flaskor julmust att avnjutas till korven. Jag lånar några bilder från andra eventsdeltagares loggar.
Några yngre geocachare fanns också med i mörkret. Medan vi väntade på glöden hann vi diskutera olika geocacher och tipsa varandra. Det planerades kommande geocachingturer och berättades skrönor. Allt var som det brukar vara på trevliga event.


Sedan var det dags att sota lite korv. Det gick snabbt medan vi värmde oss vid den glödande brasan. Hemma smakar inte grillkorv med bröd lika bra som vid en brasa i mörkret ute i skogen medan det regnar lite små skurar då och då.


Efter en och halv timme var det dags att packa ihop ryggsäcken och dra hemåt igen. Det blev inga andra cacher loggade, men det gör inget. Hemma väntade hunden och en värmande kopp de från Teadventskalendern. Än har jag inte fått smaka på nån fempoängare. Det kanske kan bli imorgon eller på söndag.


Maken var på sin fest med tonåringarna i missionskyrkan den här kvällen. De skulle också ha lite knytkalas med julmat. Han hade fixat risgrynsgröt, men det blev en del över både till mig och till katterna. Någon av tonåringarna, jag tror jag vet vem, hade bakat häftiga cupcakes till ledarna, men om jag känner maken rätt så var det inget för honom. Han verkade i alla fall mätt när han kom hem.

1 kommentar:

  1. Såg att eventet skulle äga rum...men det passade inte alls, eftersom stalledrängssysslorna i -hmmar kallade. När samme (trevlige) man... Tomas heter han väl... bjöd på andra adventsevent, då hade vi ju bestämt oss för en träff med Karin i samband med apladalsmarknaden. Men det blir nog fler tillfällen... Gillade iallafall Team Paulssons ( hette dom så?... orkar inte kolla.... det är efter normal sovtid för mig nu...)cacher... toppen att kunna ta en tur i nära anslutning till H-hammar.

    SvaraRadera