söndag 27 december 2015

Snömorgon


Äntligen, var det nog somliga som utbrast i morse, när de tittade ut genom fönstren. Andra suckade och skakade på huvudet åt allt det vita som låg på marken. Det hade kommit någon decimeter snö under natten. Snön hade yrt in på verandan upptäckte vi när hunden och jag tog vårt första runda för dagen. Dessutom fortsatte det att snöa.


Det kanske kom de två decimetrarna som förutspåtts av väderoraklen. Det blev bara en kortare runda på morgonen för sen skulle maken och jag åka till kyrkan. Det var ju söndag och gudstjänst. Vägen var inte plogad men vi kunde ta oss in till Forsheda utan problem i alla fall.


Vi samlades redan vid nio för att ha en kort körövning. Kören var inte fulltalig men drygt hälften hade kommit av dem som var med vid julkonserterna. Vi hade inte glömt sångerna, men det känns alltid bättre att öva igenom dem. Kompet var också decimerat. Dessutom skulle vi vara försångare under psalmerna. Det var ganska många som vågat sig ut i snövädret för att lyssna och delta i gudstjänsten. Predikan utgick från julevangeliet och julens budskap. Julen är trots allt en kristen högtid trots allt lull lull runtomkring. HerreGud & CO har verkligen fångat julens mening.


Efter gudstjänsten var det julfika och gemenskap ent trappa ner. Vi fikade men sen åkte vi hem till pojkarna som stannat hemma. Idag blev det rester från julbordet och chokladpudding till efterrätt. Snön blir nog inte så långvarig. Den har redan börjat smälta bort. Det plaskade om stövlarna när hunden och jag var ute på kvällsrundan nyss.

1 kommentar:

  1. Ja, hu ett sådant väder det blev. Var ute och körde en bit mitt på dagen... det var ingen hit direkt. Men gick bra. Vi har lite mer snö än kvar än vad ni har i Värnamotrakten... ja, jämfört med Hjälshammar iallafall. Ses i morrn! Tar med broddkängorna för säkerhets skull.

    SvaraRadera