torsdag 31 december 2015

"Ring ut det gamla" cachingåret 2015

Det gamla året lider mot sitt slut. Det är bara några timmar kvar och jag kan sammanfatta cachingåret i en liten film.Det blev en hel del event märkte jag när jag kollade igenom årets geocachinginlägg. Hela 17 event hann jag besöka, det sista idag, men det berättar mer om sen. 6 egna event hade jag arrangerat, det sista i förrgår. 

Dessutom hade jag gjort en hel del dagsturer och även några flerdagarsturer förutom semesterresan med familjen till Polen. Två minisemestrar blev det också till Falbygden och Motalatrakten. Den traditionen får jag nog fortsätta med.

Det blev inte mitt allra bästa geocachingår för det var hittills 2013. Men jag är nöjd med årets 887 loggade cacher och 38 nya egna. 6 nya D/T-kombinationer har jag hittat och jag har fått 17 nya souvenirer. Två nya länder har jag loggat gömmor i. Det blev trots allt ett bra år.


På årets sista dag hade jag lockat med mig familjen upp till Jönköping. Om jag fick gå på PiddeP:s nyårsevent i Stadsparken, Ring ut det gamla, så bjöd jag familjen på bio. De fick till ocvh med välja film. Vi åkte hemifrån vid tiotiden och anlände till grillplatsen i Stadsparken kvart över elva.


Det var en hel del bekanta ansikten som mötte mig där. En del såg jag ju för bara några dagar sedan. Jag fick lite glögg att värma mig med. Vi hade ingen korv med oss men de andra grillade för fullt.


Vi hann inte stanna så länge, men jag kunde prata en liten stund med ganska många av deltagarna innan vi avlägsnade oss. Trots att det var kallt var det bra väder för event.


Det blev årets sista logg och den gav mig en ny souvenir till samlingen. Om vi inte haft så bråttom, kunde jag kanske ha loggat några fler gömmor i parken. Men det får bli en annan gång.


När vi hämtat ut biobiljetterna, var det lite tid över och en del i familjen var hungriga. Vi skyndade oss till ett närbeläget fik och beställde lite att äta.


Vi fick vänta en stund på att våra varma mackor och pajer skulle tillagas och kaffet skulle bryggas på Café Adelante. Vi satt och småpratade en stund under tiden.


När pajen kom på bordet, blev jag lite förvånad. Jag hade förväntat mig en rund, torr, uppvärmd historia, men detta var något helt annat. Den smakade bra även om min var lite väl salt. Det blev lite bråttom på slutet så vi fick kasta i oss kaffet och skynda till Filmstaden.


Reklamen hade redan börjat när vi smög in i lokalen, men det var ingen fara. Vi var väl bara ungefär tio personer som ville se Snobbenfilmen idag. Nyårsafton kanske inte är den bästa biodagen. Men vi hade gott om plats.


Snobben är en av mina favoriter. Det var tur att de valde den filmen. Vi valde mellan den och Star Wars. Dessutom kunde vi sett filmen om en man som heter Ove. Jag har läst den boken och jag hörde på dagens event att även filmen var bra.Snobbenfilmen var riktigt bra tycker jag. En mysig film som man säkert kan visa eleverna i framtiden. Här är en liten trailer för er som vi ha ett smakprov.


Efter filmen köade vi en stund till de lite mindre utrymmena. Det gäller att passa på när man har chansen. Det tar trots allt nån timme att åka hela vägen hem.


Bilen stod parkerad vid Sofiakyrkan. Vi lämnade snabbt över vår parkeringsplats till en annan bil vars förare nog blev glad över att hitta en lucka.


Sen åkte vi hemåt. Här på Barnarpsgatan har jag bott ett tag för länge längesen. Stan har förändrats mycket sedan dess. Vi fick stanna till vid Torsvik och köpa spolarvätska, men sen rullade bilen hela vägen hem till Rannäs, där Takko väntade på oss. Nu var det dags att inleda kvällens aktiviteter. I år är alla hemma för familjens traditionella nyårssupé. Den berättar jag om i ett eget inlägg.

1 kommentar:

  1. Underbart år du haft! Så mycket kul man får vara med om Tack vare små plastburkar!
    Kände ju dessutom igen mig på flera ställen i filmen😉

    SvaraRadera