onsdag 16 mars 2016

Kvällslunken på hematologen

"

Det är dags att avrunda den här dagen. Solen lyste varm och skön på eftermiddagen. Hela dagrummet  fylldes av värmen och ljuset. Jag satte mig där i en fåtölj en stund och bläddrade i några tidningar. Efter en stund dök det upp några andra. Det är rätt skönt här att alla pratar med varandra. Det var två patienter som kommit lite längre i sin behandling än jag och deras respektive. De hade en hel del att dela med sig av när det gäller erfarenhet.


Det viktigaste de hade att säga var att alla fall är olika. Det finns inte bara päron i fruktskålen.  Ingen av oss hade samma diagnos och det var intressant att jämföra. Jag lärde mig en hel del. De flesta fall upptäcks inte så tidigt som i mitt fall. Det tog nästan fem år innan symtomen och de allvarliga besvären kom.  Det får jag vara tacksam för. 

De anhöriga hade också en hel del att bidra med i samtalet. De har också en resa att göra. Därför är det viktigt att prata med varandra. Ikväll ringde jag till sonen i Kalmar och fick en pratstund. Han berättade att han skulle till Falun på praktik i tre veckor efter påskhelgen. Men han kommer hem och hälsar på i påsk i alla fall. De andra i familjen pratade jag med igår och så finns det ju mail och sms. Sen får jag träffa dem imorgon.


Idag tog jag en kvällsmacka. Det har kommit ytterligare en dam till avdelningen. Hon är också småländska och ska opereras imorgon i ryggen. Det känns nog lite läskigt. Men vi önskade ju henne verkligen lycka till. Jag har blivit av med alla nålar och fått kvällstabletterna så nu kan jag snart krypa ned i sängen, läsa lite och sedan sova den sista natten här för den här gången. Godnatt, alla vänner! Sov gott var ni än är.

2 kommentarer:

 1. Välkommen hem! Jag vet en liten kille på fyra ben som kommer att bli överlycklig när matte kommer hem!
  Hoppas det kan bli lite varmt så du kan sitta ute. Hör av dig om du behöver hjälp med något.
  Kram så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag längtar också efter grabbarna där hemma, både fyrbent och tvåbenta. Jag hör av mig senare.

   Radera