torsdag 10 mars 2016

Sprutor, piller och lite tårta


Dags för lite uppdatering av läget. Jag har ju varit hemma hela veckan p g a all värk i kroppen och den trötthet som den ger. Det har blivit en hel del vila och mer sömn än vanligt. Inga långa hundpromenader. Det är tur Takko är så tålig som han är. Han håller mig gärna sällskap.


Sen är jag också tacksam över att sonen är hemma. Han har fått bemannat spisen en hel del och även gå ut med hunden och hämta posten. Med lite gemensamma ansträngningar lyckades vi få till lite enchiladas häromdagen.


Idag var det så dags för ett läkarbesök på hematologen. Jag vet inte hur många prover och undersöknngar jag har gått igenom och fler ska det bli. Det är väl bra att läkaren kollar upp olika möjliga orsaker till min värk. Ibland är det för att utesluta, ibland för att bekräfta. Det tog hela förmiddagen på sjukhuset. Det jobbigaste var väl benmärgsprovet. Det var ca fem år sedan det gjordes sist, så vi får väl se om det blivit några förändringar. Nästa vecka ska jag tillbaka till läkaren igen. Då hoppas hon ha svar på alla prover. Då kanske det kan sättas in rätt behandling också.


Jag gick därifrån med en hel lista på olika mediciner som jag ska ta. De flesta är starka värktabletter och en del andra är mot biverkningarna som värktabletterna ger. Så nu har jag ett helt litet apotek här hemma. Dessutom fick jag papper på att jag ska fortsätta vila. Jag blev sjukskriven fram till påsk.


Jag var ganska så trött efter förmiddagens aktiviteter. Katrin fyllde år idag och hon hade sagt att jag kunde komma dit efter sjukhusbesöket och äta tårta. Det var skönt att inte behöva åka hela vägen hem direkt. Jag kunde sitta en stund hos henne och vila. Zack blev förstås jätteglad när jag kom dit.


Först fick jag en fralla med pålägg till kaffet. Det var gott eftersom det var ganska längesen jag åt frukost. Fredrik kom hem från sitt jobb lagom till fikat. Zack hade gärna tagit en fralla också men det fick han inte. Han fick titta på.


Sen blev det en god marsipantårta. Det är bara jag som gillar marsipan så här hemma blir det sällan den här varianten. Då smakar det extra gott när man blir bjuden på en tårtbit.


När tårtbiten var svald och tabletterna börjat verka igen, kunde jag sätta mig i bilen och åka hemåt. Nu var jag ganska så trött, men jag hade en sak till att ordna.


Jag stannade vid skolan och träffade bäde en del elever, kollegor och min chef. Vi har ju en resursperson anställd som ska ta mina lektioner när jag är borta, men hon behövde ju lite information. Så vi satte oss och planerade alla lektioner fram till påsk tillsammans. Nu dröjer det väl en hel månad innan jag kommer tillbaka till arbetsrummet på skolan. Det sista jag gjorde var att titta in till sexorna och säga hej till dem. Femmorna orkade jag inte gå nedför trappan till. När jag kom hem var jag helt slut och det var bara att slänga sig i sängen och vila. Det är väl det jag kommer att ägna mig mest åt den närmaste tiden.

2 kommentarer:

  1. Bra att det händer något så att du slipper tänka på jobb och kan få rätt behandling. Skönt att ha hjälp hemma! Du kan nog njuta av vårens framfart i din trädgård, nu när du är hemma. Fin hund du har som hjälper till att stötta dej. Ha det så bra du kan!

    SvaraRadera
  2. Hej Inga!
    Hoppas att de tar väl hand om dig. Vi tänker på dig och hoppas att behandlingarna ger resultat. Många kramar Teresia och Lotta

    SvaraRadera