onsdag 16 mars 2016

Snart kommer jag hemHär går det undan ibland och ibland händer inte så mycket. Då får man titta ut lite, läsa, lösa ett gammalt korsord, sticka ett varv, kolla nätet eller gå en runda. Plötsligt händer det något.

Vid dagens rond fick jag veta att jag skulle få åka hem den här veckan. Mina njurvärden och blodvärden hade förbättrats och medicineringen kunde tas över av hematologen i Värnamo. Jag blev jätteglad för det beskedet. Lite senare kom han tillbaka och sa att han pratat med min läkare i Värnamo så det var klart jag fick hemtransport redan imorgon. Jag får komma hem hem och åka in till mottagningen på tisdag för nästa spruta. Tabletterna får jag väl portionera ut själv. Jag ska mer information innan jag åker hem. Andra besked var inte lika upplyftande men det finns ljuspunkter även där. Prognosen är något sämre men det finns trots allt goda chanser.


Efter dagens lunch med en god gulaschgryta och krusbärskompott till efterrätt passade jag på att fira lite. Det gäller att ta vara på alla tillfällen att fira som läget är. Tack, Katrin och Fredrik, för de goda chokladbitarna till kaffet! 


Sängen är nybäddad och jag funderar på en liten vilostund, men samtidigt har äntligen solen tittat fram här i Östergötland. Det vore gott med en liten promenad eller inte. Jag hittar ju inte här i området och det verkar mest vara stora byggnader och parkeringsplatser. Jag går inte så fort eller långt heller. Jag kanske inte orkar ta mig längre än ner till entrén. Det är nog egentligen bättre att vila inför hemresan och se fram emot en promenad hemma i Rannäs i stället. Det finns en balkong man kan gå ut på, men det var rätt kallt därute sa en av de andra som var ute och försökte sitta med sitt kaffe i solen. Jag tar nog tuppluren i stället.

1 kommentar:

  1. Skönt att komma hem! Tror att dom där hemma blir glada att få hem dej också. Du kan ju ta flera korta promenader där hemma.

    SvaraRadera