lördag 12 mars 2016

Livet vänder snabbt

Ibland händer det saker som förändrar livet snabbt. Även om man vet i förväg att möjligheten till denna förändring har funnits där, är man sällan beredd på den när den väl kommer.

I fredags kväll fick jag väldigt ont i bröstet och efter samtal med 112, hämtade en ambulans mig och körde mig till akuten. Där fick jag efter en del undersökningar smärtstillande och vi åkte hem. På morgonen igår ringde min läkare på medicinmottagningen och ville jag skulle komma in över helgen för att få smärtlindring och dropp mot uttorkning. Så här är jag nu.

De senaste veckorna sedan bensmärtorna dök upp, har jag fått lämna många prover och blivit undersökt på många sätt. Det ser ut som om min grundsjukdom har utvecklats i negativ riktning så att jag snarast måste påbörja behandling med cellgifter. På måndag är det tänkt att jag ska åka till Linköping. Mer vet jag inte om detta än.

Ni som undrar om mitt planerade pizzaleverantör på måndag kväll, kan jag lugna. Det kommer att bli av även om jag inte är på plats. Katrin och Fredrik tar hand om det. Ha ett bra event, alla som tänkt sig dit! 


Jag blir väl omhändertagen här på Värnamo sjukhus. Besökare har jag haft som uppmuntrat mig. Igår kom min syster med godis och frukt. Idag var min bror och svägerska här en stund innan de fortsatte mot Jönköping. Samtidigt kom maken och sonen och hade semlor och kaffe med sig. Jag har inte kunnat så mycket, men de andra fick smaska godsakerna. Jag fick lite kaffe senare på dagen. I eftermiddags kom Katrin och Fredrik en stund. Jag fick en fin tursjalen men jag har inte lyckats få in bilden på den i paddan än.

Den här bloggen kommer väl framöver få handla mindre om jobbet, kyrkan och geocachingen. Det lär dröja ett tag tills jag är tillbaka. Men jag ska försöka hålla er uppdaterade, när jag orkar. Jag kanske ska vila lite nu innan Melodifestivalen. Jag har eget rum så jag kan välja vad jag vill titta på.

5 kommentarer:

 1. Känns väldigt bra att du fortsätter med bloggen och är så öppen med din sjukdom. Du ser mycket piggare ut på dagens bild än vad du gjorde på Instagrambilden i veckan. Det bådar väldigt gott för fortsatt behandling. Framåt sommaren ser jag fram emot att göra en liten cachingtur ihop med dej igen.

  SvaraRadera
 2. Önskar dig god bättring och allt gott, samt att du snart kommer hem igen. ❤️
  Hoppas att du orkar skriva några rader då och då om hur du mår. 💐
  Vilken sjukdom är det du syftar på?

  SvaraRadera
 3. Jag har en blodcancersjukdom som heter myelom. Cancerfonden har en bra sida om den för er som vill veta mer. Googla på myelom och då bör den komma upp bland de första.

  SvaraRadera
 4. Inga, kämpa! Tänker på dig och gömmorna du vill till ligger kvar och event kommer det fler. Se till att få till en godtagbar behandling nu bara. Synes!

  //Mårten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Mårten! Jag blir väl omhändertagen här. Imorgon börjar behandlingen i Linköping. Tänker på er när ni äter pizza. Jag får säkert något annat smaskigt. Vi ses nån gång senare när jag är tillbaka!

   Radera