lördag 19 mars 2016

Vårsol i Rannäs


Våren är här! Idag sken solen helt underbart. Det blev varmt och skönt i södra rummet här hemma. På förmiddagen satt jag och vilade i fåtöljen där. Natten hade inte varit så skön. Jag sov till tre, men sen hade jag svårt att somna om. Det blev ett antal jobbiga timmar innan de andra vaknade och kunde hjälpa mig upp. Ryggen krånglar fortfarande, men det är nog mest muskelsmärtor. Förhoppningsvis läker de snart. Maken och sonen åkte till stan för en del inköp. Under tiden slumrade jag i min fåtölj eller tittade på tv. Det blev riktigt spännande till slut i slalomtävlingen.


När de andra kom hem, tyckte maken att jag borde gå ut lite i det härliga solskenet. Promenad var inte att tänka på, men att sitta en stund i en solstol lockade lite mer. Han letade fram en stol och hjälpte mig ut. Takko ville också ut i vårvädret. Krokusarna hade slagit ut i gräsmattan och lyste så vackert mot oss. Maken fick agera fotograf för att föreviga denna sköna dag.


Det blåste lite då och då, men när det var vindstilla, gassade solen och kinderna kändes riktigt heta. Jag fick en filt om benen mot den kyliga vinden. Sen satt jag där en bra stund medan maken och hunden tog en cykelrunda ner till Torskinge. De behövde röra på sig. Sonen var hemma och kunde assistera mig vid behov. Maken hade letat upp ett par gamla walkietalkies som funkade. Då kunde jag ropa på sonen om jag behövde hjälp.

När de andra kom tillbaka, var jag ganska trött och lite frusen. Jag fick hjälp in och sen kunde jag fortsätta att vila inomhus. Sonen lagade mat till oss. Det blev pasta med grönpepparfilé, en gammal paradrätt som även sönerna lärt sig att tillaga.


Jag hoppas det fina vårvädret fortsätter lite till. Jag behöver all uppmuntran jag kan få för tillfället. Man blir rätt less på att ha ont och vara stel i musklerna. Ett träningsprogram vore inte helt fel. Vi får ta tag i det senare.


Ikväll är det dags för Earth Hour igen. Vi släcker ljuset och myser i stearinljusens sken. Vi får se hur mycket jag orkar mysa idag. Jag kanske redan har somnat då. Jag får samla krafter till nästa dag och ta en dag i taget.

2 kommentarer:

 1. Visst var det en härlig dag. Tror att man lite till mans är vårtrött idag. Kände hurd et brände gott i kinderna, då jag satt i solen i carproten i H-hammar en bra stund. När Johanna och Tindra-hästen kommit tillbaka från hopptävlingar i Sörsjö...och vi ätit lunch... sååkte vi och letade upp dina nyutlagda cacher. Var väldigt imponerad då jag såg att du lagt ut dem, bara några dagar före sjukhusvistelsen. Var ju inte helt lättillgängliga ställen, man fick ju gå över både stock och sten. Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att din värk försvinner så att du kan ta lite korta hundpromenader inom de närmaste vårdagarna.

  SvaraRadera
 2. Hej igen,

  vi följer dig, bröderna Johansson och jag. Bröderna kanske inte fattar så mycket, och jag larver mig lite och räknar oss som fem i familjen . Jag och fyrbengarna med andra ord.
  Skönt att du är hemma igen efter allt och är vederbörligt välkomnad av Takko, ov uppassad av din familj. Skönt att du har de dina omkring dig.
  Ewa C och Johanssons.

  SvaraRadera