onsdag 22 mars 2017

En helg i Rom - del 5

Dags att avsluta reseberättelsen från Rom med sista dagens upplevelser. Frukosten anlände sent men vi hade ju inhandlat lite egna frukostprylar. Sen packade vi hop våra saker och lämnade rummet. Receptionen var inte öppen en vi skulle lämna nycklarna på rummet. Vi bodde i annexet och hade en egen utgång mot en tvärgata. Vi ringde på vid huvudingången men först var et ingen som svarade. Sen öppnades porten och en av städarna kunde släppa in oss så vi kunde ställa våra väskor i reception för att hämta senare. 


Vi gav oss ut på en sista sightseeingtur i närområdet. Vi hade sparat Fontana di Trevi till sist. Det var en mycket stor och påkostad fontän jämfört med många andra. Det var alltså här Anita Ekberg tog ett bad i en gammal film. I mitten poserade Poseidon i carraramarmor. Fasaden och bassängerna var av travertin. Lite hade vi lärt oss av alla earthcacher vi loggat. Här fanns också en sådan cache som vi samlade uppgifter till, med namnet Fontana di Trevi förstås.


Även här var det fullt med folk som trängdes. De idoga försäljarna av selfiepinnar och militärerna som vaktade var förstås också på plats. Det var lite blött på marken men vi klarade oss bra från regn.


På botten av bassängerna glänste mynten som människor kastat i och samtidigt önskat sig något. Det är väl så man ska göra. Det gjorde inte vi. Vi hade bättre nytta av mynten till annat. Önska kan man göra ändå och kanske få önskningarna uppfyllda.


Vi letade efter några andra stadsgömmor längs vägen, men vi hade ingen större lycka med dem. På en liten bakgata fanns detta gallerförsedda fönster med massor av hänglås. Hr skulle det finnas en gömma, men trots att vi studerade alla hänglåsen hittade vi inte det rätta med loggboken. Vi hade inte tålamod så vi gav upp försöket att logga. Två andra gömmor fick vi också ge upp försöken på. Det blev bara en loggad cache denna avslutande dag i Rom, men det räckte för mig. Totalt fick jag ihop sju loggar i Italien och fyra i Vatikanstaten. Det var mer än jag räknade med.


Vi avslutade vistelsen med en lunch på en av restaurangerna intill hotellet. Det blev en klassiker, Pasta Bolognese. Sen återvände vi till hotellet för att hämta väskorna. Vi fick hjälp av kilen i receptionen att kontakta transferbolaget. Vi var lite osäkra på var chauffören skulle hämta upp oss, men han kom till hotellet. Sen åkte vi runt i Rom för att hämta upp ytterligare resenärer innan han rattade minibussen mot flygplatsen.


Vi lyfte och lämnade Rom på utsatt tid. Först gjorde vi en sväng ut över medelhavet innan vi vände norrut mot Innsbruck. Landskapet under oss förändrades när vi närmade oss Alperna. Sen gick rutten via Munchen, Hamburg och Köpenhamn för att slutligen landa på Landvetter. Där tog vi en fika innan vi hämtade ut bilen och styrde hemåt.


Vi anlände till Forsheda vid halv tio och hämtade Takko hos Ambjörn. Sen åkte vi hem till Rannäs. Det var skönt att komma hem igen. Takko var också nöjd att ordningen var återställd. Det tog ett tag att varva ned så att man kunde gå och lägga sig. Sen sov jag gott i alla fall. på måndagen vilade jag hela dagen. Det tog på krafterna att resa, men det var en härlig upplevelse och något att se tillbaka på. Jag är glad och tacksam att jag orkade med så mycket som jag gjorde.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar resa ni fick! Så härligt att läsa om allt ni fick uppleva på den korta tid ni var där och ännu härligare att se att du faktiskt orkade med så mycket som du gjorde. Sådana små minisemestrar är guld värda.
    Ha det gott nu och njut av våren!
    Birgitta

    SvaraRadera