onsdag 15 mars 2017

Pizzaevent på Pi-dagen


Igår var det Pi-dagen, 03-14, och som traditionen bjuder var det Pizzaevent på Chaplin i Värnamo. et var fjärde året i följd som jag ordnade ett event på Pi-dagen. Förra året missade jag eventet eftersom jag samma dag blev inlagd i Linköping, men det fanns ju bra ersättare somkunde hoppa in. I år behövde de inte göra det.


Maken följde med. Han var också sugen på pizza. När vi anlände hade redan ett litet gäng bänkat sig i det inre rummet som jag bokat. Sen droppade det in fler och fler. Till slut var vi tjugo personer samlade. Vi väntade på en till, men han var på kurs och kom inte förrän vi nästan hade avslutat eventet. Han hann logga i alla fall.


Efter en liten presentationsrunda kunde vi börja beställa våra pizzor. Jag valde en Calzone. Annars verkade Hawaii vara populär.


Det blev många goda samtal vid borden. Mycket handlade förstås om geocaching, men även andra ämnen dryftades. Stämningen var god och sorlet ljudligt.


Det var roligt att se alla bekanta ansikten och prata med alla trevliga geocachare. En del hade åkt lite längre än andra. många orter var representerade: Skeppshult, Smålandsstenar, Hestra, Gnosjö, Bredaryd, Skillingaryd, Rörvik, Lammhult, Vetlanda och Ljungby förutom Värnamo och Forsheda.


Tre nya gömmor hade jag lyckats placera ut och få godkända av reviewern för släpp på nätet kl. 21:00. Två av dem var vanliga traddar, men en gömma var en Wherigo Reverse Cache. Den heter Var är Chaplins käpp? Den kunde jag släppa lite tidigare för eventsbesökarna eftersom man bara behöver tre sifferkoder för att starta spelet om man har laddat ned en cartridge. De flesta väntade ändå ett tag innan de gav sig av ut i mörkret.


De andra gömmorna hade namn som började på Pi, Pillerburk och Piratskatten. Båda loggades ganska snabbt av kända geocachare. Vi andra stannade kvar en stund och snackade lite till innan vi drog oss hemåt mätta och belåtna med kvällens möten med goda vänner.

Imorgon drar maken och jag söderut mot Rom. Vi hoppas att det är soligt och varmt där. Bloggen får vila lite tills vi kommer hem igen och jag orkar uppdatera den igen.

1 kommentar:

  1. Ha det så bra i Rom! Ska uppsöka dina nya gömmor då vi besöker V-mo nästa gång. ( Nästa helg!) Kan vara en bra start på geocachandet i år.

    SvaraRadera