fredag 10 mars 2017

Sol och takdropp


Så växlande vädret kan vara. Ena dagen är det full vinter med snöstorm, andra dagen är snön nästan borta och solen skiner. Det är som med livet. Vi kastas ibland mellan ytterligheterna. Ena dagen mår man riktigt risigt och orkar ingenting, andra dagen orkar man göra allt man tänkt sig och kan man njuta av livets goda.


I onsdags sken solen från klarblå himmel med vita fluffiga moln. Takko och jag kunde ta en lite längre promenad ända bort till raststugan. Det blev en härlig promenad. En timmerbil körde precis iväg med en del av vårt avverkade virke, när vi kom fram.


Innan vi vände tillbaka hem, satte jag mig i stugan och vilade en stund. Krafterna är trots allt inte så stora och uthålliga. Jag behöver sällan flåsa lika mycket som förra veckan, men ibland måste jag pusta lite. Kroppen protesterar mot behandlingen. Det är ju faktiskt gifter den utsätts för under tre veckor på raken. Jag ser fram emot nästa vecka då jag slipper alla cellgifter.


Det har kommit en hel del snö och bäddat in naturen i ett vitt täcke. Det är vackert och när solen skiner blir det extra ljust, nästan bländande.


Temperaturen hade stigit till plussidan och det porlade lite här och där. Istapparna hängde från stenarna. Det ser nästan ut som om den växer rakt ut ur stenen.


Hemma vid dammen stod resterna efter förra säsongens ormbunkar upp som spökfjädrar ur snön. Snart kommer det att börja växa och gro lite överallt.


Igår var det dags att åka in till sjukhuset och än en gång lämna lite blodprover för analys. Det gick rätt fort. Sen hade jag lite olika ärenden att uträtta på stan. Det blev ett par gömmor utlagda som ska släppas i samband med pizzaeventet på tisdag. På ett ställe jag besökte hittade jag videkissar, ett härligt vårtecken.

Jag tänkte även satsa på en hamburgare till lunch. Det var längesen jag åt en sådan. Jag köpte med mig hamburgaren och åkte hem till Katrin, Fredrik och Zack. De sa att jag kunde äta den hos dem. Då kunde vi umgås och prata lite under tiden. Zack blev som alltid glad att se mig och försökte fjäska in sig på en bit mat.


Idag var det lite gråare himmel igen, men solen tittade fram senare på dagen. Jag sov dåligt i natt så det blev en slapp förmiddag. Sen tog vi vår dagliga promenad innan jag åkte till stan igen. Alla ärenden blev inte uträttade igår. Lika bra att ta tag i resten.

Igår kväll kom det en ny gömma vid Solgården, som ligger vid Hindsen en bit bort på andra sidan om stan från mig sett. När jag kollade, var den fortfarande ologgad på nätet. Det behöver inte betyda att den är ohittad, men eftersom det inte var så långt bort när jag ändå var på hållet, fortsatte jag förbi stan mot Hindsen strand. Isen låg kvar men den var nog inte att lita på.


När jag parkerade vid badplatsen, såg jag att det hade varit en bil där tidigare. Fotspår i snön antydde att någon gått samma väg som jag hade tänkt mig. Det såg ju inte så lovande ut om man vill logga FTF. Jag letade en bra stund och var nära att ge upp när gömman uppenbarade sig.


Till min förvåning var loggremsan helt tom. Det blev alltså ytterligare en FTF. Det var otippat, men det kändes skönt att inte behöva DNF:a. Krälandet och sökandet efter gömman hade tagit på krafterna. Nu var jag ganska trött. Jag åkte tillbaka till stan och uträttade mitt ärende. Sen åkte jag direkt hem, åt lite mat och vilade.


Det var vackert vid Solgården. Den här kullen kommer nog att vara riktigt vacker om några månader. Då ser vi fram emot grönskans ankomst.

1 kommentar:

  1. Blir att leta upp den gömman till våren. Känner att jag har som mål att hitta 100 burkar detta år. Snart har tre månader gått med resultat noll. Men jag vet att jag blir sugen när det blir varmare och mer liv i naturen. November till mars är inga månader som lockar mig till uteaktivitet. Hoppas att du är pigg på en liten resa i april. Önskar dej en fin helg. Anna-Lena

    SvaraRadera