lördag 4 mars 2017

Vilovecka


En del veckor blir det inte mycket gjort. Så var det den här veckan. Och ändå har det ju hänt en del medan jag mest bara vilat. Efter förra helgen var jag nog totalt slut. Både söndag och måndag befann jag mig mest i vågrätt läge. Tröttheten ockuperade både ben och armar. Det har fortsatt resten av veckan också men jag har kunnat vara uppe lite mer emellanåt. Det jobbigaste är när jag reser mig upp. Då försvinner allt blod från huvudet. Om jag anstränger mig det minsta lilla, kan jag bli andfådd och måste stanna och pusta och flåsa ett tag. Det har verkligen inte blivit några längre promenader med hunden. Detta gör att det är lite kämpigt just nu.

Några aktiviteter var inbokade i veckan ändå. Tisdag var jag på sjukhuset och fick en spruta. De tog blodprov för att se om mina blodvärden var för låga.De hörde aldrig av sig så då var de väl bra. I fredags var så dags igen för sista sprutan i den här kuren. När jag berättade för sköterskan om mina besvär, pratade hon med läkaren som kom och kollade upp mig. Det blev fler blodprover som skickades till labbet. Jag fick sitta och vänta på svaren ett tag. Till slut fick jag åka hem utan att ha fått min spruta. På måndag ska jag lämna blodprov igen. Tröttheten kan bero på låga blodvärden även om de inte var så låga att jag behövde transfusioner. Jag hoppas verkligen att detta går över fort.


En sak ordnade jag i alla fall i början på veckan. Jag har de senaste åren fixat ett pizzaevent på pi-dagen den 14 mars. Jag bokade bord på Chaplin och skickade in mitt event för granskning. Det publicerades samma kväll. I år hoppas jag att jag kan vara med själv. Förra året fick Katrin ta över då jag hamnade på universitetssjukhuset i Linköping samma dag. Vi får hoppas att det inte blir en repris.


Mat måste man ha. Lite mat har jag kunnat laga trots allt. Ibland blir det dagens huvudaktivitet att fixa mat på borden. Det är vad jag orkar med. En dag blev det entrecote med potatisgratäng och tomatsallad. Det var gott. Jag handlade in ingredienserna inför helgen men då lagade vi annat. Resten av entrecoten strimlade jag och gjorde en japaninspirerad rätt med purjo och sesamfrön. Den åt vi en annan dag. Det var bra att jag bara kunde värma den rätten är orken inte ville infinna sig. Idag åkte maken och jag in till stan för att fixa lite ärenden. Då passade vi på att äta på Söderport så slapp vi laga mat själva.


En annan sak är inbokad framöver. Om ett par veckor kommer maken och jag att befinna oss i Rom. Vi har bokat en weekendresa för att möta våren där. Förhoppningsvis är det varmt och soligt där då. Det ska bli roligt, men frågan är hur mycket jag kommer att orka med. Vi vill ju gärna se några av sevärdheterna och pröva lite italienska delikatesser. Det är ett tag sedan vi var i Italien och Rom har vi aldrig besökt förut.Nu är väl våren på gång även här. Hasselns hängen darrar i vinden. Idag såg maken och jag en hel flock grågäss vid vägen. På hemvägen från stan flög tre vita svanar över oss. Det är en härlig syn.

Nu antar jag att det bara är att försöka vila och förhoppningsvis återhämta mig. Som tur är har jag ju inte så många måsten hängande över mig. Försäkringskassan har beviljat mig fortsatt sjukpenning så jag klarar mig ett tag till. Nu blir soffhäng och lite slötittande på burken på väggen. Kanske kan fundera på lite andra burkar under tiden.

2 kommentarer:

  1. Så härligt med Rom. Hoppas verkligen att du fåttlite extra krafkrafter tills dess. Hoppas att du orkar med en liten burkletarresa under påskveckan också. Det vore roligt. Har inte letat burk detta året! Önskar dej bra värden på måndag. Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vore riktigt roligt med en burkletarrunda i påskveckan. Vi får höras om det längre fram. Ha det så gott.

      Radera