tisdag 7 mars 2017

Vinterväder och vårpyssel


Det växlar snabbt i livet och så även i vädret. Plötsligt var vintern tillbaka med full kraft. Det blåste och snöade rejält. Igår morse var hela Rannäs täckt av minst en decimeter snö. Ingen ville ut på någon längre promenad. Vi höll oss inomhus hela förmiddagen medan det fortsatte att falla stora vita flingor.


Vid lunchtid gav vi oss i alla fall ut för att få lite luft och för att röra på benen. Huvan åkte upp när vi pulsade fram genom drivorna. Det hade blåst ihop drivor här och där så stackars Takko nästan drunknade. Sen var det skönt att komma in i värmen igen.


Läkaren ville att jag skulle lämna blodprov under måndagen så jag var tvungen att ge mig ut på vägarna. På vårdcentralen i Forsheda kunde de inte få iväg proverna till labbet förrän nästa dag så jag fick fortsätta in till stan.


På hematologen fick jag vänta en stund medan proverna analyserades. Det visade sig att mina värden hade förbättrats sen i fredags. Det betydde att jag kunde fortsätta med medicineringen som vanligt även den här veckan. Även mattheten och yrseln har avtagit. Nu kan jag göra lite mer utan att bli totalt slut.


Efter proverna åkte jag hem i snövädret. Granarna längs vägen var snötyngda. Det yrde flingor i luften. Vägen var spårig men jag kom hem utan problem. Det har verkligen blivit vinter igen.


Sen blev det inte så mycket mer gjort den dagen. Jag vilade mest på soffan. I tujorna utanför fönstret hade katterna roligt. Det kanske var dagens träningspass för dem.


Det har fortsatt att snöa även idag, men på förmiddagen tittade solen fram. Då gav hunden och jag oss ut på en liten runda. Den blev inte så jättelång för det var lite jobbigt att pulsa i snön.


På de öppna fälten driver snön ihop i drivor när det blåser. Det blåste inte lika mycket idag, men tillräckligt för att det skulle bli kallt om öronen. Samtidigt var det skönt att komma ut i solen även om den var svag.


Hemma hade rådjuren tagit sig nära trädgården. De stannade upp och tittade på oss när vi dök upp bakom knuten. De fortsatte över ängarna medan vi kunde ta oss in i stugvärmen och fixa lite mat till oss.


På eftermiddagen blev det äntligen av att jag planterade lite sticklingar av mina pelargoner och några Saint Paulia. Jag hoppas de tar sig. Så mycket odlingar ägnar jag mig inte åt numera. Man kan ju köpa en del färdiga plantor om man blir sugen längre fram.


Katten ville visst också vara med och pyssla med växterna. Det gick inte lika bra för honom. Det blev till att plantera om i en ny kruka. Katten skickades ut genom dörren.


Här har vi den skyldige. Gandalf Grå heter han. Han ville inte vara ute i kylan så länge. Efter en stund krafsade han på dörren och ville in igen.


Förhoppningsvis stannar inte snön alltför länge. Nu vill vi ju ha lite mera vårsol och värme, men det lär väl dröja innan den riktiga våren kommer. Innan dess kanske vi fått uppleva vårvärmen i Rom. Det finns mycket att se och uppleva där. Vi kommer inte att varken orka eller hinna allt. Jag kollar in vad som kan vara mest intressant för oss och ser fram emot att borda planet om drygt en vecka.

1 kommentar:

  1. Dessa katter! Ändå vill man inte vara utan dem. Saint Paula har jag aldrig lyckats med. Skulle kanske göra ett försök igen. De är så fina. Tror du inte att allt omkring din mammas begravning fick dina värden att gå ner. Det är jobbiga saker. Bra att du är på banan igen. Må eller tisdag på lovet tar vi en liten geocachingrunda....finns väl något i Vrigstad kvar....Eller någon annanstans i...Anna-Lena

    SvaraRadera