måndag 13 april 2009

Annandagsfunderingar


Snart sätter vardagen igång igen. I vanliga fall börjar jag veckan med att vara lektionsfri. Jag läser nämligen på 25% och disponerar min tid fritt på måndagar. Nu blir det rivstart imorgon med engelska i fyran. Jag satt en stund vid datorn och planerade morgondagen.

Annars har den här dagen varit skön. Lagom mycket av avkoppling och arbete. Jag har gått mina skogspromenader med hunden och plockat fram mina dahliaknölar och fuchsior ur potatiskällaren. Ja, jag har en sådan under huset. Sen satt jag en stund på bänken utanför och läste. Vi tog en kopp kaffe och lyssnade på porlet från vattenfallet vid dammen. Jag tror att min röda näckros har klarat vintern. Jag kan se några blad på bottnen av dammen.

Äldste sonen tog bussen ner till Skåne idag. Det är roligt när han kommer hem. Men nu återgår allt till vardagen igen. Han fortsätter att plugga i Lund och jag både jobbar och pluggar. Vi får pratas vid i telefonen i stället.

5 kommentarer:

 1. Jag har följt dina inlägg under en tid och jag tycker att du skriver intressant och trevligt. Kom till din sida från Femfemman.

  Vi har en del likheter i livet har jag förstått. Jag är även jag en smålänning, även om en del av mitt hjärta alltid kommer att tillhöra Västergötland och Bollebygd.

  Är även jag lärare, på högstadiet, och är aktiv inom kyrkan. Så mycket av det du skriver tar jag till mig och funderar över.

  Vad är det du studerar nu? Jag blir nyfiken när jag bara läste att du pluggar.

  Åker även motorcykel, men jag är bara en spätta, maken kör och jag åker med dit kosan bär.

  Jag har länkat till dig från min blogg, hoppas att det är ok? Vill att så många som möjligt får tillgång till dina kloka tankar.

  Se nu till att få en fortsatt fin vecka.
  Bodil

  SvaraRadera
 2. Är också nyfiken på vad du läser.... och var gör sonen i Lund ... Bägge döttrarna har läst där ... den älsta till psykolog.... den yngsta till.... ja, studielån.... hon har aldrig tagit examen, men har ett bra jobb i malmö ändå

  SvaraRadera
 3. Roligt att ni tycker mina tankar intressanta. Ni får gärna sprida dem till andra. Jag har alltid delat med mig av mina idéer. Så även till kollegor i skolan.

  Jag läser en kurs vid Växjö universitet som heter "Elever med särskilda behov i matematik". Den är kanonbra och handlar både om elever i svårigheter och elever med fallenhet för matematik. Just nu jobbar vi med problemlösning och med åtgärdsprogram. Jag läser inom Lärarlyftet så jag förlorar inte mycket av min lön.

  Sonen läser molekylärbiologi, fjärde året. Han letar examensarbeten just nu. verkar inte så lätt att hitta något företag som han kan jobba mot. Förra året var han utbytesstudent i England. Då var han lite längre bort. Den andre sonen bor hemma och pluggar andra året på IT-programmet vid John Bauer-gymnasiet i Värnamo. Det verkar passa honom.

  Vi verkar ha en hel del gemensamt. Skulle vara roligt att ses. Det kanske finns något tevligt fikaställe i Västergötland. Det brukar kunna bli en del fikastopp när vi är ute och kör med motorcyklarna. Jag har lite kontakter i Västergötland, en kusin i Lerum, som vi hälsar på ibland. han en bra arbetsvecka, men glöm inte njuta av våren.

  SvaraRadera
 4. Jag har mitt lov nu...så jag njuter för fulla segel.

  Ska i morgon på en föreläsning i Götet som hålls av lärare i tv-serien 9a.

  Återkommer med mer om den senare.

  Inga, jag bor i Broaryd nu, så det är inte långt bort, du känner säkert folk ifrån vår ort.

  SvaraRadera
 5. Jag känner några i Broaryd.

  Njut av lovet. När jag kom hem från skolan idag, satte jag mig utanför och bara njöt med en latte och en god bok och lite sudoku. Sedan satte jag igång att rensa i rabatterna runt min damm.

  Föreläsningen verkar spännande. Berätta gärna mer.

  SvaraRadera