söndag 26 april 2009

Surr i lönnen och plask i dammen

Våren är verkligen underbar. Det är så härligt med alla vackra blommor och alla fåglar som sjunger sin bästa visa för oss. Ja, jag vet att det egentligen inte är för mig de sjunger, men jag kan väl få låtsas att det är så. Ikväll satt jag vid mitt skrivbord och tittade ut mot vår lilla trädgårdsdamm. Då fick jag se ett gäng starar som kom för att bada. De plaskade och skvätte omkring sig. Sedan flög de upp i äppelträdet och skakade av sig vattnet. På andra sidan huset blommar lönnarna. Man kan på långt håll höra hur det surrar av insekter i dem. Kolla in mina blombilder från den här våren i videon.

Den här helgen har jag varit på hajk med våra uv-scouter på Lövö, som ligger i Store Mosse nationalpark. Det är en underbar plats. Vädret visade sin bästa sida. Hajken avslutades med en hajkgudstjänst. Vi fick inviga ett antal nya scouter och dela ut märken till många medan de stolta föräldrarna tittade på.

I gudstjänsten spelade vi upp ett drama, som handlade om att Gud vill ha kontakt med oss. En av ledarna agerade Gud och en annan spelade en tjej som verkligen vaknat på fel sida. Hon kunde först inte se allt som Gud gjorde för att glädja henne. Han lät solen skina, ställde fram blommor och skickade brev. Han till och med ringde till henne. Till slut förstod hon att Gud ville ha kontakt med henne och att han älskade henne. Efter dramat ficka alla gå en bibelpromenad. Jag hade satt upp bilder och bibelord, som man fick läsa och ta till sig. Ett av bibelorden var:

"Den som kommer till mig skall jag inte visa bort." (Joh 6:37)

Ingen vill bli avvisad. Det är kanske därför som många människor drar sig för att ta kontakt med Gud. Tänk om man bli avvisad. Men Gud är inte sådan. Han tar emot oss med öppna armar.

Foto: Inga M Johansson

1 kommentar:

 1. ja, visst är det härligt att våren kommit så långt, snart sommar känns det som =)

  Vilken härlig video du ger oss, man tänker inte alltid på hur vacker varje enskild blomma. Men när man ser din film ser man tydligt hur allt utstrålar styrka som de förmedlar till oss människor, man blir glad när man ser dem..

  Härligt med läger, jag har en dotter som aldrig missar UV-lägret i början av Juni. Hon har varit ledare under många år nu och även om hon inte kan vara med på hela lägret måste hon ha minst två övernattningar där för annars har det inte varit sommarlov...
  Så jag förstår att ni haft en härlig helg i det fria.

  Ha de gott och jag känner även att det är mig de sjunger för ; )

  SvaraRadera