söndag 5 februari 2012

Värme i kylan

Eskilstorpasjön
 De senaste dagarna har vintern inte varit nådig mot oss. Igår vaknade vi till riktigt bister väder. Vi har huttrat och beklagat oss när vi varit tvungna att gå utanför stugvärmen. Det är tur att vi har varma kläder och vinterkängor att bylta på oss. Men idag var det inte lika många minusgrader, bara drygt hälften. Kylan bet ändå i kinderna.
Bus med hunden
 Jag har tagit det väldigt lugnt den här helgen. Det kändes skönt när fredagens lektioner var avklarade och jag kunde packa ihop skolväskan för att åka hem. Det blev fredagsmys i soffan med På spåret. Maken var ledig från tonårssamlingen så för en gångs skull var jag inte ensam en fredagskväll. Jag fick hoppa över styrelsens frukostmöte på lördagen. Ibland får man erkänna sina begränsningar. Jag orkade i alla fall ta mig till kyrkan och städa vårt område framåt eftermiddagen. Det var nämligen vår värdgruppsvecka. Sedan tittade vi på Melodifestivalen. Det var väl ingen av låtarna som fastnade hos mig, men kanske kan de som gick vidare ändå ha en chans. Idag fick maken åka själv till söndagsgudstjänsten. Jag sparade mina krafter till eftermiddagen. Vi hade lovat att hjälpa till vid familjerallyt som ungdomsrådet anordnade då. Starten var vid Missionskyrkan i Forsheda och tio bilar med lika många team tävlade.
Backövning
 Vi fick stå på en station vid Eskilstorpasjön. Där skulle deltagarna backa med bilen så nära en pinne de kunde. Vi mätte avståndet mellan pinnen och bilen och noterade resultatet i protokollet. Sedan skickade vi dem vidare. Under resan skulle de också hålla ögonen öppna och notera olika saker längs vägen. Barnen hade en egen tävling.
Korvgrillning
 När alla teamen hade besökt oss, åkte vi direkt till målet vid Kävsjö Missionshus. Där bjöds det på korv med bröd och kaffe med kaka. Det smakade gott med något varmt i magen.
Brasan värmer
 Brasan värmde våra frusna tår och fingrar. Pastorn höll en andakt om att hitta rätt inte bara på de småländska vägarna utan också på livets väg. Sedan blev det prisutdelning. Team Micke tog hem tävlingen. Så var rallyt slut och vi kunde åka hemåt igen. Det var ett lyckat arrangemang.
Team Micke vann
På vägen hem hämtade vi en pizza. Det var länge sedan vi åt pizza. Men ibland passar det bra. Kvällens TV-nöje var Så ska det låta. Jag har tittat på ovanligt mycket TV den här helgen. Som vanligt har jag ju gjort lite annat under tiden. Det blev några sockar stickade. Dessutom har jag läst ut boken om Mrs Angel´s tårtbageri, en mycket bra bok. Den kan rekommenderas till alla som gillar böcker om relationer och som vill veta mer om livet i Afrika. Nu ska jag ta mig an nästa Afrikabok. Det blir den tolfte boken om Damernas detektivbyrå. Det är mycket Afrika nu överallt. Mera Afrika handlar TV-serien Mot alla odds om. Den har jag också tittat på. Vi kanske behöver mera Afrika för att klara av den bistra vintern. När det är kallt omkring oss kan vi behöva drömmen om värmen. Fast ännu bättre är väl värmen från en brasa om den delas av vänner.

1 kommentar:

  1. Tur att inte jag var med i er bilskicklinghetsövning. Antagligen hade jag stannat två meter från stolpen... eller kört på den!Backa är svårt - trots att körkortet är närmare 40 år gammalt... eller kanske därför.
    Får hoppas att jag får lite Afrikavärme, nu när vi ska bege oss bara drygt 50 mil därifrån.Fast kollar man väderprognosen, så ser det mer ut som vårtemperaturer ... och det nöjer vi oss med i denna hemska kalla väderlek.

    SvaraRadera