torsdag 16 februari 2012

Tillbaka på Mossen

Utsikt över Store Mosse
 Lovveckan blev inte som planerat. Jag hade vissa planer på geocaching med kompisar, men de blev sjuka. Dessutom skulle jag besöka en kollega, men hon var fortfarande krasslig efter förra veckans förkylning. Så både tisdagens och onsdagens planer blev ändrade. Men planer kan ändras och överraskningar kan komma. Igår kom malmösonen hem på några dagars besök. Han är färdig med sin kandidatexamen och nästa vecka börjar ett nytt examensarbete. Då kan det vara lämpligt att besöka föräldrarna. Maken jobbar dock alla dagarna, men det finns ju kvällar att umgås på.
Fika som belöning
 Det kändes inte så lockande att geocacha på egen hand när man ställt in sig på teamwork, men sonen hängde med ut idag. Vi brukar ofta åka till Store Mosse när han är hemma. Det är en plats vi trivs på. Så idag packade vi ryggsäcken och gav oss av.
Malmösonen var med
 Jag har flera gånger letat efter geocachen vid Wibecksplatsen men inte lyckats hitta den. Nu hade jag inhämtat lite tips från andra loggare så uppgiften kändes inte helt omöjlig. Dessutom var var vi två med skarpa ögon förutom geodoggen. Han vimsar mest runt och snor in sig i kopplet. Men det kanske var sonen som förde turen med sig från Skåne. Idag hittade jag den. Det var jag som fick syn på den trots allt. Så svar var den inte och här har jag letat frenetiskt vid mer än ett tillfälle. Äntligen kunde jag signera loggboken.
Takko vill också ha fika
 Som belöning satte vi oss vid rastplatsen och fikade. Lite kaffe med dopp smakar så mycket bättre när man klarat av en knepig uppgift och dessutom får vara utomhus. Vi hade inte lagt tillbaka burken och innan vi hann göra det kom ett par sportlovslediga personer som också ville fika. Sonen smög tillbaka och återplacerade cachen. Jag tror inte de märkte något.
Utsikt mot Naturum
 Sedan gick vi tillbaka mot Naturum. Vi pratade en stund med en av personalen som höll på att borra hål i brädor till fågelholkar. Han berättade att 25-30 sportlovslediga barn brukar besöka dem varje dag. Det var till dem han förberedde materialet till holkarna. Dessutom pratade vi geocaching och gemensamma bekanta. Det är trevligt att språka en stund med människor man möter.
Vita vidder
Installationerna som jag berättat om tidigare var fortfarande kvar och vi kollade in några av dem innan vi återvände till bilen. Vi gjorde ytterligare ett försök på cachen vid Kävsjö kyrka, men den är välgömd. Vi blev både blöta och jordiga utan att varken se eller känna något som liknar en cache. Jag får nog konsultera några andra cachare för mera tips. Vi åkte hem och lagade till dragonfisk med potatismos.

Geocachingen tar mig till många roliga platser och ger utmaningar. Även om jag inte hittat så många nya som jag hoppats den här veckan så har jag ändå funderat ut lite fler egna och plockat ihop material till dem. Jag räknar med att publicera några nu till helgen. Imorgon kan vi kanske placera ut några nya då vi har tänkt åka hem till min mamma och hälsa på henne. Vi får se hur vädret blir.

Jag hoppas vi ska hinna med lite mer geocaching i skolan också när lovet är över. Igår höll Marie Andersson, öpedagogen, en föreläsning om geocaching i skolan. Den sändes även på webben. Jag hade tänkt titta på den idag, men internet ville inte så. Vi har ju inte något snabbt bredband här ute på landet. Vi får nöja oss med ADSL. Jag får göra ett nytt försök senare. Men föreläsningen var säkert bra och den finns här för intresserade.

2 kommentarer:

  1. Nä, den vid Kävsjö kyrka, den rekommenderar jag inte vintertid. Undrar om den ligger OK egentligen, den är i det närmaste nergrävd. Usch, jag har inte varit ute idag. Inte mer än mellan bil och lokaler. Vill inte gå ut i morrn heller, men får väl tvinga mig till det. Men först ska jag blogga.... tror inte jag orkar det i kväll. Har just bearbetat 226 bilder och lagt över på extradisken. Känns som ett rent straff att ha fotat så mycket .... men oj, vad det är kul med bilder.
    Grattis till cachen under uteplatsen förresten. Att du inte hittat den innan .... du som är cacheproffs!

    SvaraRadera
  2. Hej. Jag älskar din blogg. Jag vill ploppa på din hund och bajsa på en taco!

    SvaraRadera