söndag 4 mars 2012

Klurigt söndagsäventyr

 Det var inte lika soligt idag. Även om solen skymtade bakom molnen, kändes dagen lite gråare. Vi började dagen med att besöka gudstjänsten i missionskyrkan. Den här veckan har vi haft besök av ett team från Fackelbärarnas skola i Holsby. I torsdags hälsade de på i skolan och höll en lektion på engelska för eleverna då de fick leka och prata engelska. Sedan har de varit med i kyrkans olika grupper. Idag medverkade de med sång och musik och livsberättelser. De var väldigt duktiga och spelade flera instrument.
 Efter gudstjänsten åkte vi direkt hem för vi hade ju bjudit mina geocachande vänner Katrin och Fredrik på fika. De kom och Takko blev glad när Tess var med. Vi hade bestämt att försöka ge oss på en klurigt och otillgänglig gömma uppåt Herrestad. Det är en sådan där gömma man inte vill leta själv efter. Platsen kallas Klintaberget. Maken var också nyfiken på platsen och bestämde sig för att följa med och leta geocacher. Vi körde till Herrestad och vek av in på en grusväg som ledde oss till Klintaberget. Nedanför berget rinner Lillån. Den är verkligen liten här. För många år sedan paddlade maken och jag här, men jag kom inte ihåg att den var så liten.
 Först fick vi gå uppför och sedan nedför för att hamna under klipporna. Stupet var brant och man fick klättra både över och under nedfallna träd och gamla rostiga taggtrådar. Vi letade länge utan att hitta burken. Vi hittade första delen av ledtråden, en hammare, men ingen burk. Den skulle vara välgömd, men vi var fyra personer och två hundar. Någon borde få syn på den. Vi letade i skrevorna längs bergväggen och vi letade ovanför klippväggen.
 Till slut ringde vi en annan cachare för att få en ledtråd. På så sätt kunde vi begränsa sökområdet. Ändå var det svårt, men vi kunde ju inte ge upp. Vi resonerade som så att gömman borde vara i närheten av hammaren. Fredrik fick offra sig och klättra upp några kliv för att leta i skrevorna och där var den. Nöjda med fyndet kunde vi snabbt logga cachen och lägga tillbaka burken.
 Det var en spännande plats. Hit kom nog inte solens strålar. Den hängde istappar här och var och stenarna var täckta av olika sorters mossor och lavar. Vi ville klara av denna gömma innan knott-och myggsäsongen börjar. De krypen vill vi inte slåss med. Vi såg spår efter en och annan älg.
 På marken och i en del skrevor växte det blåsippor. Där fanns gott om blad men inga blommor än även om det fanns en antydan till knoppar. Till våren kommer det säkert att vara vidunderligt vackert med alla blåsippor och vitsippor. Vi tog oss tillbaka till bilarna samma väg som vi kom. Maken hittade kameralocket som jag tappade på vägen. Sedan fortsatte vi till en annan klurig gömma.
 På leriga och spåriga grusvägar körde vi norrut genom skogarna i närheten av Store Mosse. Vi parkerade på en vändplan där vandringsleden mellan Andersberg och Lövö passerar. Sedan gick vi genom skogen på mosstäckta stigar fram till ett utsiktstorn. En gång i tiden hade det säkert varit en utsikt här. Nu såg man bara träd. Tess och Takko skuttade runt i skogen och nosade överallt. Idag fick de verkligen röra på sig.
 Vid tornet skulle det finnas en klurig gömma signerad 1000sjöar. Ledtråden skulle vara lite långsökt och vi förstod först inte vad han menade. Vi letade under tornet. Vi klättrade upp i tornet och letade, men ingenstans kunde vi se eller känna någon cache. Till slut började vi ana vad ledtråden syftade på. Plötsligt ropade Fredrik att han hittat den. Den var lika klurig som vi trodde och vi hade gissat rätt på ledtråden. Nu kunde vi logga cache nr 2 för dagen.
Vi delade på en kexchoklad som belöning. Givetvis fick hundarna sitt godis. Sedan traskade vi tillbaka till bilarna nöjda med dagens fynd. Det är inte dåligt att hitta två så kluriga gömmor på samma dag. Vi var hungriga och sa hejdå för att åka åt var sitt håll. Jag hade från början tänkt att servera söndagsstek, men nu ville vi ha något som inte tog så lång tid att tillaga. Så det fick bli spagetti och köttfärssås. Det var gott det med och stek kan vi äta en annan dag. Nu vill vi bara krypa ihop i soffan och titta på Så ska det låta. Det är lagom underhållning för trötta geocachare.

2 kommentarer:

  1. Ni är allt inte lite tokiga :) När det finns 1 och 2 svårighetsgömmor.... Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ändå bara en 3/3 i D/T.

      Radera