måndag 12 mars 2012

Knivigt och surrigt

Knivigt uppdrag att tälja en plugg
 Dags att berätta om något annat än geocaching. Jag sysslar med andra saker också. Ikväll var det scoutmöte i missionskyrkan. På programmet stoddet Knivigt och surrigt. Halva gänget var ute och sågade och surrade. Den andra halvan var inne och slipade täljknivarna. Sedan täljde de till pluggar som skulle passa i flaskhalsen så att inget vatten rann ut om man vände uppochner på flaskan.
Tur att förbandslådan var framme
 Lite blodspillan får man räkna med. Det var någon som sågade ett litet jack och en ledare som skar sig på kniven. Annars var det lugnt. Förbandslådan fanns också på plats som tur var.
Hit åker vi om drygt 3 månader
 Om drygt tre månader åker vi på storläger. Det är sju år sedan sist och det ska bli kul. I år heter lägret Medvind och vi ska ingå i en vindby med namnet Sirocco. Ikväll fick vi en lägertidning med information och anmälningsblankett. Jag har redan införskaffat en hoodtröja med loggan på ryggen.
Koncentration och...

... lite småprat
 På lägret behöver vi kunna använda både kniv, yxa och såg. Det är därför vi övar. Scouterna var koncentrerade när de täljde med sina nyslipade knivar. Uthålliga var de också. De fick testa många gånger innan pluggen höll tätt. Egentligen är det väl inte själva pluggen som är det viktiga. Det är handhavandet av kniven som man lär sig på köpet.
Boughton - The Centenary Bear
 Lite geocaching får jag väl smyga in. I lördags hittade jag en TB-nalle i en cache. Den är ute och reser och vill gärna besöka scouter. Den är utsänd av flickscouter i England. Därför passade det bra att ta med nallen till scoutmötet. Nästa gång jag ger mig ut och geocachar ska jag skicka honom vidare.
Fredagsmys hos Tonår
I fredags besökte jag en annan av våra ungdomsgrupper i kyrkan. Det är egentligen min man som är tonårsledare, men han kallade in mig som hjälp när de skulle pyssla.  Jag plockade fram lite olika pyssel åt den, allt från betonggjutning till virkning och papperspyssel. De flesta tonåringarna känner jag ju eftersom jag haft dem som elever i skolan. Det är kul att träffa dem i en annan situation. Så är det med scouterna också. Vi ses både i skolan och i kyrkan. Visst kan det vara jobbigt ibland att möta samma barn och att ha olika roller. men samtidigt ger det mycket tillbaka att vara ledare.

Avslutar med att citera gårdagens visdomsord i min Tankar om livet-kalender, som jag fått av Bodil: "Ledarskap handlar inte om att vara bäst, utan om att locka fram det bästa hos anda." Det stämmer både i skolan och på scouterna.

1 kommentar:

  1. Kul att läsa om lite annat :) från dej mångsidiga människa! Visst finns det många visdomsord i kalendern vi fick av Bodil.... Funderar på om det är bättre at träffas en heldag ... första maj ....tror att C-E jobbar då... vi får fundera. Nu blir det studiedag.

    SvaraRadera