torsdag 1 mars 2012

Extra tid

Skottdagsevent med utsikt
 Hur många gånger har vi inte önskat oss lite mer tid för allt som är roligt i livet. Idag, eller rättare sagt igår eftersom vi passerat midnatt, fick vi ju ett helt dygn extra. Då gäller det förstås att utnyttja det på bästa sätt. Jag började förstås i skolan med att ha matte med sexorna, ett mycket viktigt uppdrag. Mattekunskaper är guld värda. Sedan hade jag planeringstid och då hann jag massor av uppgifter som lagt sig på hög. Jag hann prata lite med chefen också om vårt matteprojekt. Därefter blev det lunch tillsammans med sexorna. Skolan bjöd på spagetti och köttfärssås. På eftermiddagen brukar jag ha matte och NO i emman, men just idag hade mina trevliga kollegor bestämt att de skulle pyssla med eleverna och göra påskägg av papier maché. När jag kom, vinkade de iväg och sa åt mig att gå och göra något annat. Då hann jag ännu mer saker som tiden inte brukar räcka till för. Jag kunde förbereda nya teman både för trean och femman.
klokare vid en av de större gömmorna
 Så var det dags att ge sig av. Idag tänkte jag nämligen plocka ut lite tid och ge mig av till Jönköping för att vara med på ett Skottdagsevent. Geocaching är ju en perfekt sysselsättning när man har extra tid. Jag åkte över Lanna och plockade upp klokare som skulle följa med. Först åkte vi till A6 för jag hade lovat hämta ett paket till UV-scoutkåren. Klokare hade tappat sin mobil på stenplattorna och spräckt glaset. Så sen åkte vi till psXbutiken på Gröna gatan och de fixade nytt glas på nån timme. Det kan man kalla bra service. Under tiden som vi väntade loggade vi några cacher. Jag kunde äntligen logga den vid Junebäcksvallen. Den här gången var där inte en massa fotbollstokiga, bara en som nog undrade vad vi gjorde. Vi tog en annan som heter Skatteverket och två som jag redan loggat vid tidigare besök i staden.
Gott om plats för SWAG och TB
 Det började bli dags för eventet som skulle ske i Vattenledningsparken. Vi åkte dit och fick en bra parkeringsplats precis vid grillplatsen. Fler och fler samlades medan det blev allt mörkare så att man knappt kunde se varann i mörkret. Men det var kul att prata med en del andra geocachare som man bara kunna läsa om i loggarna. Nu fick vi ansikten till de nicknamn vi mött. Vi var ca 35 deltagare. Korv hade vi med oss och den fick var och en grilla själv. Det var gott med en och annan korv med bröd och senap.
Eventet är över...
 Så småningom droppade fler och fler iväg och eventet var slut. Vi passade på att logga några andra cacher i närheten. Det släpptes inga speciella cacher på eventet, men några av jönköpingsborna hade skickat in ett antal nya cacher. Så det plingade till i mobilerna lite då och då. Men vi gav oss inte ut på någon FTF-jakt. Där skulle vi inte ha en chans mot alla supersnabba lokala cachare. Vi tog den närmaste uppe vid en vattenreservoar. Vi letade först ett bra tag utan att finna den. Sedan kom några andra cachare och hjälpte till. Några av dem hade redan loggat den. Ändå tog det ett bra tag för oss innan någon ropade att där var den. Vi gick vidare till nästa, som vi aldrig lyckades lokalisera trots idogt letande. Vi gav upp och fortsatte till dagens största gömma. Vägen dit var lerig och hal på sina ställen. Parken är säkert vacker på dagtid, men vi såg inte mycket av den i mörkret. När vi sedan kom tillbaka till grillplatsen var alla andra borta. Vi satte oss i bilen och drog vidare.
...då börjar cachejakten
På hemvägen stannade vi till vid en av de nypublicerade cacherna på Lovisagatan. Det fanns redan 8-10 namn i loggboken. Vätterbygdens cachare är snabba. Det blev sista fyndet innan vi åkte hem efter ett lyckat äventyr och väl utnyttjad extratid. På hemmaplan hade flera nya cacher publicerats, men de får vi leta reda på en annan dag. Nu när våren verkar ha anlänt rekordtidigt kanske vi kan ge oss ut på cachejakt ännu lättare. Det var en härlig extradag med sol och värme som man inte förväntar sig så här års. Imorgon återgår vi till den ordinarie kalendern och då är vi inne i en ny månad. Tiden går så fort och nu dröjer det fura år tills nästa extradag.

2 kommentarer:

 1. Så klokt tänkt .. en extradag! Väl utnyttjat, det förstår jag. Låter roligt att träffa cacharna face to face. Låter sojm en lagom grej också, inget jätteevent.
  Känner att jag är ganaska så i kapp vad det gäller skolan, men någon extra cachejakttid, det kan jag inte se förrän det blir lov igen. Och då skulle ju du komma till Gs och leta mina lätta gömmor. Bra att jag får kolla att allt finns på plats inför våren. Har du oxå lov efter påsk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vi har lov i påskveckan. Men som vädret är just nu går det bra att geocacha. Vi får höras längre fram.

   Radera