måndag 19 mars 2012

Mest skolsnack, som omväxling

Hanahöjskolan
Då var det måndag igen. Tillbaka till skolan och eleverna. I vanliga fall brukar jag jobba med vårt matteprojekt på förmiddagen, men idag hade vi ett möte med rektorn och specialpedagogen. Ibland finns det ju en del problem att lösa så att eleverna kan få den hjälp de behöver. Vi tittade också framåt mot nästa läsår. Det är så vårterminen brukar gestalta sig. Vi hinner knappt ha våra utvecklingssamtal så ska vi planera nästa termin. Jag har bestämt mig för att vänta med mina utvecklingssamtal till efter påsk. Några har tänkt börja nästa vecka, men varför stressa. Jag har nog av nationella prov i matematik för år 6. Idag gjorde vi en självskattning och imorgon är det dags för två delprov. Hela förmiddagen ska vi ägna åt proven.

Skoljobb
Egentligen skulle vi ha gett oss ut och geocachat i eftermiddag, men min kollega skulle till Växjö med sin kurs så det blev film i stället. Vi fick skjuta på geocachingen. Förra veckan skrev vi en LPP om arbetsområdet geocaching. Vi fick med många ämnen och många mål. Hittills har vi letat efter en letterbox och en traditionell cache. Vi har skickat iväg några resekryp, som någon har tagit med sig. Vi väntar med spänning på att få se vart de har begett sig. Nästa steg blir att vi ska ge oss ut på jakt efter ett par vanliga burkar till. Längre fram ska vi försöka ge oss på någon multicache och någon mysteriecache. Vi har också planer på att skapa egna gömmor, men det kanske få bli till hösten.

Takkos geocache var borta!
Som ni väl märkte, smög jag in lite geocaching i alla fall. Men det var skolrelaterat. Igå besökte jag en av mina gömmor uppe i skogen. Någon loggare hade påpekat att loggboken var fuktig. När jag kom dit, var hela burken spårlöst borta. Den fanns inte trots att jag letade runt omkring gömman. Jag fick plocka bort den ett tag ur listan och ordna en ny burk. Idag åkte jag förbi stället på väg till skolan och placerade ut den nya burken så att jag kunde återställa den på listan. Efter jobbet placerade jag ut en ny cache i Forsheda. Jag skrev beskrivningen igår, men skickade inte in den förrän ikväll. Det tog inte lång stund innan den var publicerad. Reviewern var tydligen på bettet. Det var mina kompisar i cachingteamet också så den var snart loggad. Men så var det en enkel gömma också.

Varje söndagskväll försöker jag ringa mina söner. Innan jag hann göra det igår, kom det ett SMS från karlskronasonen om att han skulle komma hem idag. Maken hämtade honom vid tåget ikväll. Det är alltid kul att få hem dem, även om det bara är för några dagar.

Vårens budbärare
Imorgon är det visst vårdagjämningen och snart vrider vi fram klockan. Det blir ljusare på kvällarna och förhoppningsvis varmare. Idag var det inte någon värme i luften. På morgonen, när hunden och jag skulle ut, kom en hagelskur. Sedan har det blåst friska vindat hela dagen. Det kändes nästan som om jag kunde lyfta armarna och flyga bort så mycket blåste det, när jag var ute på rastvakten. Det hade nog varit en syn. Men tanten är nog lite för tung för att lyfta.1 kommentar:

  1. Tur att det slutade blåsa, kände det som om även tunga tanter kunde fara iväg i går. HAr lite ångest för geocachandet som jag åttagit mig/oss i Grön flagg. Men det ska nog fixa sig... nu blir det ljust på kvällarna, så jag kan ta den tid som behövs.....Kul att få hem sonen, det är ju alltid så.... och roligt när de åker .... att de funnit sitt egna liv.

    SvaraRadera