lördag 9 juni 2012

Den blomstertid nu kommer

Mandelblom
 Alla försommarblommor är i full blom nu. Träd och buskar är lummigt gröna i de mest skiftande nyanser. Det är en härlig tid. men det kan grönska på de konstigaste ställen. Mandelblommorna hittade jag på en liten cachingtur i tisdags eftermiddag. Jag åkte till Gnosjö för att försöka logga min cache nr 800. Mandelblommorna växte i gruset vid en damm. Det var någon av de planerade cacherna som jag inte hittade, men det fanns ju alternativ. Jag hade planerat att nr 800 skulle bli en multicache vid Töllstorps industrimuseum. Det bestod av tre steg. Det första steget hittade jag enkelt. Det fanns egentligen bara ett ställe det kunde vara på. Andra steget förstod jag direkt när jag kom fram till det. Sedan var det bara att räkna ut slutkoordinaterna och bege sig dit. Det var ett häftigt ställe med många tänkbara gömställen. Jag fick leta ett tag innan jag hittade burken på det mest troliga stället. Ibland krånglar man till det för sig. Sedan hittade jag tre gömmor till innan jag var tvungen att åka hem.
Stigen över kullen
 Varje dag går hunden och jag vår hundrunda. Den börjar bakom huset. Vi tar stigen över kullen ut på grusvägen uppåt skogen. Ekarna skuggar stigen och liljekonvaljerna kantar den och sprider sin väldoft.
Stigen med hundkäx
Men nu börjar hundkäxen ta över. De är också vackra med sina skira vita blommor. De doftar inte lika gott  bara. Snart kan man plocka en riktigt stor midsommarbukett. Jag brukar kunna få ihop många olika sorter inte barasju eller nio, vilket det nu ska vara på midsommarafton.
Stigen breddad
 När jag kom hem i onsdags hade maken varit ute med gräsklipparen och breddat stigen. Han brukar göra det några gånger på säsongen. Det blir lite lättare att gå där då. Framför allt är det bra, när gräset är fuktigt. Man slipper bli så blöt om fötterna. 
Rhododendron

På båda sidor om min veranda blommar rhododendronbuskarna. Vi klippte ner dem rejält för några år sedan, men de kommer igen. Nu skymmer de inte utsikten från köksfönstret. På verandan hänger min gunga där jag brukar sitta och njuta av sommaren. Det har inte blivit så mycket i år. Men det ska bli mer. Det är så skönt att sitta där och läsa en bok, lösa korsord, virka eller sticka något litet arbete eller bara smutta på en kopp kaffe. Jag kanske kan göra det imorgon. Maken jobbar helgen på det gamla jobbet, men han bakade bullar ikväll. De flesta ska med till UV-scoutlägret, men några kan vi väl äta upp själva.

Idag var det maskeraddag på skolan. Elevrådet brukar utlysa lite olika temadagar då elever och personal får klä ut sig. Det var väl inte lika många som vanligt som hade kommit ihåg det. Själv hade jag alldeles glömt av det. Men min kollega, som är inbiten Modo-fan, kom till skolan iklädd sonens HV-tröja. Hon tog det fulaste hon kunde hitta, sa hon. 

Hoppsan, kontakten med den stora välden där ute försvann och det har varit svårt att kunna publicera inlägg. Blogger bara låser sig. Jag gör ett nytt försök.

1 kommentar:

  1. OM vi ska åka på geocacheaventyr i sommar... och det hoppas jag verkigen att vi ska... så skulle det vara väldigt kul om du ville visa hur en multicache fungerar. Jag har ju aldrig testat, tror att det beror på ingen ( eller rättare sagt dålig från skolan) gps. Tråkigt med bråkiga datorer. Ha en bra slutvecka du också....och njut av allt det vackra i naturen!

    SvaraRadera