onsdag 20 juni 2012

Sommarlov

Lammöron
Då var det äntligen sommarlov även för lärarna, eller rättare sagt semester. Det gillar både jag och hunden. Om han kunde se framåt i tiden, skulle han bli glad åt att slippa vara ensam hemma på dagarna. Det är nog tur att han inte vet att jag ska vara borta i sex dagar nästa vecka, men sonen kommer hem imorgon och får ta hand om honom.
Lejongap
Det var en härligt solig dag. Vi gick förstås en runda när jag kommit hem. Det var nästan kvalmigt så varmt var det. Sedan firade vi ledigheten med lite mat och att slappa i soffan en stund.
Fjärilslavendel
Som vanligt kom lovhuvudvärken. Förstår inte varför ett lov alltid ska behöva börja med huvudvärk. Det är för att vi slappnar av efter en hektisk tid, säger förståsigpåarna. Fast det kan lika gärna vara vätskebrist., säger jag. Jag hoppas den försvinner tills imorgon i alla fall.
Bordet fullt av mattematerial...
Igår var det städdag, idag fortsatte jag att städa lite och planera inför hösten. Jag har inget schema och vet inte helt säkert hur det blir, men det har nog ordnat sig när vi börjar i augusti. Det lär stå matte, NO/teknik och engelska på mina lektionspass.
....till vår matteverkstad.
Vi har packat ner en massa saker och böcker i kartonger inför storstädningen av skolan, men jag har ju också packat upp många spännande saker den senaste veckan. Allt material som jag beställt till vår matteverkstad har börjat komma. Det finns mer som kommer i augusti.
Massor av spännande material i kartongerna
Nu finns allt material i vårt konferensrum. En del ska ut i klassrummen, annat ska till matteverkstan. Men där fattas ännu skåp och hyllor. Det blir i augusti som vi får ställa i ordning där.
Lite material specialbeställt hos slöjdläraren
Det ska bli så kul att få ordning på allt. Dessutom ska vi ha en studiedag till med Sten Rydh som inspiratör. Han var här förra året i augusti på ett uppskattat besök. I september kommer han två dagar och inspirerar våra elever. Det ska också bli roligt.
Vad har vi här?
Nu lägger vi skoljobbet på hyllan och tar inte fram det igen förrän den 9:de augusti. Sommaren brukar gå så fort även om jag inte har några speciella planer. Det är som vanligt trädgårdsarbete, städning och tvätt som gäller här i början. Fast nästa vecka ska jag åka på scoutläger.
Spännande byggmaterial
Självklart ska det bli en del geocaching i sommar. Vi får se hur mycket det kan bli. Det blir säkert några rundor med mina geocachande vänner och kanske några med pojkarna. Jag har också många idéer eller åtminstone embryon till idéer för nya geocacher. Nu gäller det att samla material och tillverka några häftiga cacher.
Vresros
Jag tog en liten promenad genom trädgården i kvällssolen sken. Även om jag lagt en hel del i malpåse den här säsongen så finns det mycket att göra. Men idag njöt jag av det vackra som finns och bortsåg från ogräs och andra arbetskrävande inslag. Det kommer andra dagar för det.
Vresrosknopp med antydan till nypon
Först måste jag få ta en liten andningspaus, sedan kan jag sätta igång med det mest akuta. Först på dagordningen blir att se över det som ska med till lägret. Det börjar ju närma sig nu.
Två stäppsalvior - vita och blå
Innan dess har vi midsommar. Den brukar vi inte fira med någon pompa och ståt. Det går lika bra med en enkelt midsommarbukett, sill och färskpotatis och en vanlig jordgubbstårta.

1 kommentar:

  1. Fina bilder.
    Kanske sommarlovshuvudvärk....jag hade också. Sista ordentliga jobbardagen fanns den där. Igår var det ju bara en extrautflykt till Borås.... Intressant, har inte så ofta huvudvärk annars...
    Sill och potatis blir det här i nmorrn också. Ska baka lite bullar, ta med att ha i Halmstadsfrysen...tycker inte om köpebröd....Ha en bra midsommar! Och lägervistelse.... Kanske vi kan hitta på något första veckan i juli. JAg är öppen för allt du föreslår ... utom höjder och hala stenar ... :)

    SvaraRadera