torsdag 21 juni 2012

Långa dagen

Apladalen - mer än en stadspark
 Detta ska visst vara årets längsta dag. Sommarsolståndet infaller idag. Jag vaknade tidigt redan vid femtiden, men tyckte att det var för tidigt att stiga upp. Takko hade gärna tagit en morgonpromenad, men han fick vänta. Det blev en sen frukost i stället. Gårdagens huvudvärk höll i sig. Till slut fick jag ta en tablett till yoghurten.
Utsikt över Lagan
 Vi gick var hundrunda som vanligt innan jag drack lite kaffe. Det kan också vara bra mot huvudvärk. Sedan plockade jag med lite olika saker och kollade lite på nätet. Plötsligt upptäcker jag att det kommit en ny gömma i Apladalen. Jag visste att TrollLigan lagt ut en där i måndags, men jag visste inte när den skulle komma. TrollLigan är ett gäng förståndshandikappade som går en kurs i geocaching.
Stilla flyter ån förbi
 Egentligen väntade jag på att sonen skulle höra av sig och tala om när han kom till stan. Karlskronasonen var på väg hemåt. Han fick lift med en annan kille. Jag hade tänkt åka in till stan och handla lite till helgen samtidigt som jag hämtade sonen. Men nu kunde jag ju inte vänta längre. Det är klart jag skulle åka till Apladalen. Jag laddade in koordinaterna i GPS:en och plockade med mig akutväskan och plånboken. Hunden fick stanna hemma.
Kanoter på ån
 Jag anlände till Värnamo och parkerade vid Simhallen. Sedan promenerade jag längs Lagan till gömman. Det var en finfin gömma. Ledtråden gjorde det enkelt att leta. Burken hittades omgående och jag var först att hitta den. Ett fint FTF-pris fick jag också - en ny reflexväst. Det passade bra för min gamla börjar bli sliten.
Änder i dammen
 När jag lagt tillbaka burken, satte jag mig på en bänk i närheten och loggade fyndet i mobilen. Då kom en kille i shorts och började prata med mig. Han berättade att han tagit ett dopp i Lagan lite längre ner. Där hade han och hans kompis slagit sig ner för njuta av utsikten över och förmodligen även av några burkar öl. Han tyckte jag kunde slå mig ner där också, men jag avstod både det och doppet i ån och återvände till bilen. I stället åkte jag till Kvantum och provianterade lite.
Vad söker de efter? Kanske en geocache?
Det blev en solig och fin dag. Jag hann gå hundrundan ytterligare en gång i eftermiddag. Dessutom hann vi laga mat och äta den också innan sonen skickade ett SMS om att han närmade sig staden. Den här gången fick Takko följa med. Vi väntade en stund vid stationen. Men sedan dök grabbarna upp med sitt pick och pack. Vi lastade över sonens packning och datorer i min bil och åkte hem. Då var en son på plats, den andre ska dyka upp så småningom. Det är alltid trevligt när de kommer hem.

1 kommentar:

  1. Får nog ta en av dagarna nästa vecka och göra en runda i Värnamo. Bl.a. försöka hitta din luring.... nu när jag fattat vad felet berodde på... fel inställning av gpsen. Har fortfarande inte kommit till skott att köpa egen....Ha det bra på lägret... så hörs vi nästa vecka!

    SvaraRadera