tisdag 19 juni 2012

Snart semester

Fika på Herrestads Café
 Nu är det bara en dag kvar att jobba innan det blir semester. Vi avslutade den här arbetsdagen med att fika tillsammans på Café Herrestad. En del kommer inte imorgon då de har komptid att ta ut. Så då fick vi önska dem en trevlig sommar redan idag.
Kaffe och goda tilltugg
 Annars var det städdag som gällde. Vi städade våra gemensamma utrymmen som arbetsrum, personalrum och bibliotek. Det blir mycket damm som samlas under ett år. Vi hann också planera lite inför hösten i arbetslaget. Jag var hemma på lunchen och rastade hunden. Då behövde jag inte stressa hem efter fikat. Jag kunde ta en liten runda och logga några cacher. Det blev en liten rensningstur då jag hittade sex cacher som jag hade kvar i trakterna runt Hillerstorp-Kulltorp-Lanna.
Träden ser dig
 I skogarna bortanför Hillerstorp finns en lappkåta som kallas Sami Tipi. Jag missade den lilla vägen dit och fick vända längre bort, men sedan hittade jag lätt stigen upp till kåtan. Det var brant men som tur var inte halt och slipprigt. Längs stigen fanns det träd med ögon som iakttog mig. De hade röda näsor som stack ut.
Sami Tipi
 Det var en fin kåta och fina omgivningar. Om det inte hade varit så mycket träd, hade nog utsikten varit magisk. Cachen var en liten klurig sak. Jag fick leta en bra stund även om hinten var tydlig. Till slut kände jag den lilla burken och kunde dra fram den ur sitt gömställe innan mygg och knott gjort mig galen.
Vindsnurra
 Sedan åkte jag vidare och hamnade uppe vid fyra vindsnurror utanför Kulltorp. De är så imponerande när man kommer nära dem. Jag tycker nog att de är vackrare än ett kärnkraftverk. Gömman var också stilig med en fyndig ledtråd. Jag hittade den utan besvär.

Det fanns en till gömma i Kulltorp som jag letat efter ett par gånger utan att finna. Den skulle finnas vid badplatsen vid Albosjön. Jag läste igår i beskrivningen att stället vandaliserats och att cachen flyttats till nya koordinater. Jag såg inte någon vandalisering men den nya gömman kanske var lättare att hitta än den gamla. Idag fann jag den enkelt. Eller så har jag helt enkelt blivit duktigare på att se den här typen av gömmor. Det var en D4, men jag har hittat flera av samma modell tidigare.
Hönsbär
 När det gick så bra vid badplatsen tänkte jag att det kanske skulle gå lika bra vid Lannaberget. Där har jag också varit en gång förut utan att hitta något. Det var samma dag som jag senare bröt armen vid en annan cache. Därför har jag tvekat lite inför att återvända hit. Jag har tagit den cache där jag bröt armen, men inte de två jag letade efter på Lannaberget. Dessutom har det tillkommit två gömmor, som mina teamkompisar lagt ut. Jag parkerade vid Jarlavallen och promenerade först till Katrins gömma vid ett torpställe. Där letade jag längre. Men trots att jag anade vad jag skulle leta efter kunde jag inte hitta gömman. Mygg och knott ansatte mig hårt och till slut var jag tvungen att gå vidare.
Ekorrbär
 Så jag fortsatte mot Fredriks gömma. Stigarna var tydliga på kartan i GPS:en, men det var de inte i verkligheten. Som tur var kom det en joggare på ett ställe så jag förstod vart jag skulle vända mig. Jag hittade fram till mobilmasterna där gömman fanns. Jag hittade den fina gömman också. Sedan gick jag vidare mot de gamla gömmorna. Stigarna blev mindre och ibland osynliga, men jag hade ju riktningen i GPS:en. Dessutom kände jag igen mig från förra sommaren.
Utsikt från Lannaberget
 Då kom jag från andra hållet och klättrade uppför en brant sluttning full av sly och hallonsnår. De ville jag undvika idag. Så jag kom från ett annat håll. Den här gången hittade jag gökens gömställe. Det var en annorlunda gömma, inte riktigt som jag tänkte mig den. Men den var rolig.

Den sista gömman på Lannaberget hittade jag vid en minnessten efter en olycka för länge sedan. Här har jag också varit förut och letat. Idag gick det relativt smärtfritt även om tusentals bevingade varelser attackerade mig. Jag kunde strax skynda mig tillbaka till bilen vid fotbollsplanen. När jag pustat ut, åkte jag hem till mina teamkompisar för att hämta mina gummistövlar. De hade jag glömt i bilen vi åkte med i lördags.
Paradisets buskar
 Hemma igen kunde jag konstatera att paradisbusken vid dammen blommade för fullt nu. De söta rosa blommorna täckte grenarna. Daggkåpan börjar också slå ut.
Kvällspromenad
 Det blev en snabb promenad till ikväll. Hunden ville ut en liten runda, men knotten var besvärliga. Så vi återvände ganska snart.
Lantlig idyll
 Vindarna från tidigare hade mojnat och kor och får betade lugnt i hagarna. Ja, ända tills Takko kom och smög sig på dem. Fåren, som vilade precis innanför stängslet, blev nog lite rädda när hunden rusade fram ur gräset. Men han tyckte det bara var roligt. Det var dagens kvällsnöje.
Natten kommer

1 kommentar:

  1. Dessa förskräckliga knott. Blir nyfiken på hur en gömma av D4-karaktär kan se ut. Ha en bra midsomamr och lov... Hör av dej när du kan ta med mig .... låta mig köra... på en cachingrunda....

    SvaraRadera