måndag 29 juli 2013

Karlskrona #3 - Fisketuren


Efter skärgårdsturen åkte vi tillbaka till lägenheten för att lämna hunden där. Det var för varmt att ha honom i bilen och han var ändå trött efter dagens äventyr på öarna. Han fick mat och sen gav vi oss av igen.


Vi parkerade nere vid Fisktorget. Maken hade längtat efter stekt fisk till middag, men vi hade inte hittat någon fiskrestaurang. Han frågade någon ute på nån av öarna som rekommenderade en Saltö Fisk. Saltö var en mindre ö med bro över från Trossö.


Vi promenerade iväg åt det hållet. När vi kom över brokrönet, såg vi fiskrestaurangen. Det fanns även en cache på Saltöbron, men den sparade jag tills vi skulle gå tillbaka över bron.


Alla beställde stekt spätta med potatismos. Sen satte vi oss på uteserveringen och väntade. Kvällen var skön och utsikten var det inte heller något fel på. Vi kunde bara njuta av tillvaron.Spättan var mycket god och det var alldeles lagom mycket mat. Mätta och glada kunde vi återvända över bron.


Nedanför bron låg ett segelfartyg för ankar. Det såg lite äldre ut än de andra moderna segelbåtarna. Skeppen kan vara riktigt vackra där de ligger.


Vi gick längs vattnet tillbaka och studerade fågellivet. Några skäggdoppingar simmade runt, när de inte putsade fjädrarna.


Putsade sig gjorde även sothönorna. De kråmade sig och speglade sig i vattnet.


Gräsanden ville också vara fin. Vi kanske kom just när alla fåglarna gjorde sig i ordning inför natten.


Det var bara den unga måsen som satt sysslolös på en sten. Han kanske inte hade lärt sig än hur man putsar fjädrarna. Den hade lite dun kvar så än var den inte vuxen.


Vi gick förbi konstverket som kallades Bleke. Det betyder lugnvatten. grabbarna studerade det lite noggrannare medan jag rekade lite efter cachen. jag listade ut var den kunde tänkas vara, men det var alldeles för mycket mugglare som satt vid strandkanten så det var inte att tänka på att logga.


Vid Fisktorget anlände och avgick skärgårdsfärjorna fortfarande fast det började bli sent. Vi gick tillbaka till bilen och åkte hem till lägenheten på Kungsmarken. Efter en heldag var vi nog lite trötta allihopa. Vi sov gott andra natten också. Sen var det bara en dag kvar i Blekinge.
To be continued...

1 kommentar:

  1. Hemma igen så kollar jag igenom din blogg. Tycks som om ni haft några roliga dagar, hela familjen. Det är mycket värt att få några dagar tillsammans med dem som står en allra närmast. Vi hade två roliga dagar i Halmstad... alla som hör till den allra närmaste familjen. Kan man leva på länge.

    SvaraRadera