måndag 8 juli 2013

Semester, semester, semesterevent


Det är härligt med semester, särskilt om dagarna är som denna. Den var varm och solen sken från klarblå himmel. Nu har ju inte alla semester samtidigt. Det kanske är tur att några jobbar. Men vi som är lediga nu verkar kunna njuta av en solig och varm vecka. Fast jag skulle nöja mig med några grader svalare. Aktivitetsorken tryter, när det blir för varmt och kvavt. Fast då finns ju verandan och gungan.


Söndagseftermiddagen var trots värmen vikt åt Smålandsstenars första event, ett semesterevent. Där finns ett helt gäng ganska nya och unga geocachare som låg bakom eventet. Vi träffades på Göstas konditori, ett kultställe vid tretiden. Det blev en latte och en räkmacka, som avnjöt i uteserveringen tillsammans med ett helt gäng geocachare.


Ena halvan av Team SAH hälsade oss välkomna. Sen blev det en presentationsrunda då alla ville se vem som låg bakom vilket nickname. De var också intresserade av hur länge vi geocachat och hur många cacher vi hade tagit. Det kanske är viktigare för dem som är nya än för oss som har hållit på ett tag.


Sen fortsatte vi att mingla ett tag medan vi väntade på att de nya cacherna skulle släppas. Det var trevligt att pratas vid. Som vanligt var ju alla åldrar representerade. Det är det som är roligt med geocaching att det kan passa både gammal och ung.


En del kom långväga ifrån. Där fanns geocachare från Ljungby, Sävsjö, Halmstad, Borås och Växjö, men de flesta var ju ifrån trakterna. Charlie från Växjö gillade att slicka av tårtsmulorna från fatet.


Loggboken såg lite annorlunda ut. Det var en porslinstallrik som vi skrev på. Det kunde ju passa när vi höll till på ett fik.


När cachesläppet kom och vi fick cacherna på papper, gav hela Team Silver sig av på FTF-jakt tillsammans med KiW. Det fanns femton nya cacher på pappret, både traddar, multisar och mystar. Vi knappade in en av cacherna på måfå och det råkade bli en multi, men vi gjorde ett tappert försök. Jag hittade den stora lådan. Sen började det jobbiga. Vi skulle pussla ihop koordinaterna. Vi fick ihop något som liknade en lösning och åkte på den, men här hade vi inget flyt. Terrängen verkade inte riktigt stämma och vi gav upp försöket. det blev de som kom efter som tog den FTF:en. Överlag var nog cachernas terrängranking lite lågt satta.


Vi fortsatte till en annan gömma. Här hade vi bättre tur. Dessutom hade vi rätt redskap med oss. Den lilla burken satt ganska högt upp så vi fick hämta stegen. Dessutom behövdes en pincett för att få ut den lilla resan. Så man kan verkligen säga speciella redskap behövdes. Det blev trots allt vår första FTF för dagen.


Nästa gömma blev också en FTF, men den kommer jag aldrig att logga. Vi letade ett bra tag ganska många personer. Det kändes som om halva eventet var där. Till slut var det 1000sjöar som fann den allra högst upp i en gran. Så långt upp skulle jag inte våga klättra, så den får vara ologgad.


Ett antal cacher bestod av fågelholkar, men de var olika konstruerade och kluriga. Det var inte bara att öppna en lucka och ta fram loggen. Men vi klarade av dem med gemensamma ansträngningar. Det är kul att cacha tillsammans ett helt gäng. Vi har alla lite olika begåvningar. En del är bra på att klättra eller är långa så de når. Några har öga för detaljer och saker som avviker. Andra kan lösa kluriga problem. Så hjälps vi åt och har roligt ihop.


Två timmar efter att vi fått pappret med cacherna släpptes de på nätet. Då befann vi oss vid en gömma som vi inte kunde hitta. De sista minuterna väntade vi bara på att det skulle plinga i mobilerna. Det kanske kunde finnas mer användbar information i beskrivningen. Det gjorde det. Det fanns en hint och det fanns andra koordinater. Det visade sig att vi var 1,77 km från gömmans rätta koordinater. Det hade blivit fel i pappersversionen. Vi rusade snabbt tillbaka till bilen och drog iväg. Här fanns ju en FTF-chans. Vi parkerade en bit ifrån och rusade vidare längs stigen. Det här var en fågelholk och det krävdes lite mer för att nå loggboken, men vi kom först och kunde FTF:a även denna.


Sen återvände vi till fiket och gick för att logga en cache i rondellen utanför. Där fanns en fontän så det svalkade lite. Det var annars väldigt varmt och vi svettades rejält. Det gick åt vatten en så här varm dag. Här hade föregångaren placerat burken lite högre så hinten stämde inte. Vi placerade den där den skulle vara. Därefter gick vi till fiket och pratade lite med eventsarrangörerna. KiW åkte iväg, men vi andra fortsatte en stund till.


Det fanns också tre fotomystar som ingen hade gett sig på. De lockade oss lite. Några av oss har ju varit i Växjö och loggat fotosafaricacherna där. Här var det samma princip. Det gällde att hitta var en viss bild var fotograferad. På platsen skulle man ställa sig där fotot var taget för att se en liten skylt med koordinaterna till gömman. Här väljer jag att citera mina egna och klokares loggar:

Fotomyst #1 
{FTF} @ 19:13 med Team Silver
Vi kan ju inte lämna fotomystarna ologgade efter semestereventet. Team Silver lade upp taktiken. Vi skickade förtruppen i bil att spana runt i området. Huvudstyrkan gjorde sin framryckning till fots. De som först upptäckte platsen kallade samman teamet för slutattacken. Här var det mina hökögon som spanade in föremålet som vi jagade och jag hojtade där är den. Teamet samlades och snart hade vi fångat in burken och loggen i vår hand. Uppdrag nr 1 var avklarat. Tack för en trevlig fotomyst!

{*FTF*} @ 19.13 tillsammans med Team Silver. När vi nu avverkat utkanterna av denna metropol var vi ju tvungna att besöka själva citykärnan också. Vi anföll, som forjoi säger, på bred front; jag tillhörde infanteristerna tillsammans med forjoi, Ardbeg10 och pjf70. Malaj Virrepinnen rattade sin stridsvagn med kompanichefen Major 1000sjöar som passagerare. Vi såg inga förorenande lösa hindar, däremot koordinater som förde oss vidare till en burk som var placerad där den borde vara. Kul med dessa fotomystar! TFG

Fotomyst #2
{FTF} @ 19:25 med Team Silver
Efter en lyckad loggning på fotomyst 1, sände vi åter ut förtrupper på spaning. Vi andra spanade på vårt håll. Snart kom anropet från förtruppen som hittat första steget till gömman. Vi rusade till undsättning och snart kunde hela teamet i rask fart söka sig mot slutmålet. Gömman hittades av Virrepinnen och loggades gemensamt av Team Silver. Då var det andra uppdraget slutfört. Kvar fanns bara nummer tre. men var fanns den? Tack för en rolig fotomyst!

{*FTF*} @ 19.25 tillsammans med Team Silver. Malaj Virrepinnen och major 1000sjöar anropade trådlöst och meddelade att de nått delsteg 1. Vi infanterister anslöt snabbt och och under ledning av Majoren angrep vi till fots slutmålet tungt beväpnade med våra GPS:er och pennor. Malaj Virrepinnen följde via asfalterade vägar efter med stridsvagnen. Virrepinnen plockade snabbt fram gömman och plitade ner vårt Team-bomärke. Tack för ännu en fin fotomyst!


Fotomyst #3
{FTF} @ 19:39 med Team Silver
Även här var det förtrupperna som spanade in vårt första mål medan huvudstyrkan gjorde en kringgående rörelse. Fotfolket började tappa farten lite, men fick snabbt tillbaka energin, när spanarna kallade ihop teamet. medan delar av teamet gjorde en grundlig undersökning av området, kunde klokare och Virrepinnen signera loggboken och återplacera burken i gömman. Då var alla tre fotomystarna loggade som tre FTF:er. Uppdraget var slutfört och teamet delade på sig och åkte åt lite håll. Men kommer det någon mer fotomyst får vi väl kalla ihop teamet för nästa uppdrag. Tack en för bra serie fotomystar!

{*FTF*} @ 19.39 tillsammans med Team Silver. Lite mugglarvarning, men Virrepinnen skötte sig galant och loggade diskret. Jag återplacerade fyndet lika diskret, hoppas jag. Detta blev dagens sista fynd. Efter detta begav forjoi, pjf70 och jag oss till ICA där vi som eventsbonus fann både CO och GSK-nisse bland hyllorna . De var dock inte loggbara, men vi fick i alla fall en liten extra pratstund som avrundade denna jätteroliga dag. TFG

Därmed var alla fotomystarna tagna. Det fanns några andra mystar, men nu var vi nöjda för dagen. Det blir fler tillfällen. Vi skildes åt och klokare, pjf70 och jag åkte till ICA för att handla lite dricka. Där mötte vi några av arrangörerna och GSK-nisse och pratade lite med dem. Sen handlade vi vårt dricka och åkte hem. Takko mötte oss utanför huset här hemma. Han skällde ut oss innan han såg vilka vi var. Sen hoppade ha in i bilen och nosade efter Tess, men hon var inte med idag. Det var för varm för hundarna. Det känns att det kommer att bli en varm natt för oss alla. Nu säger vi: Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar