lördag 6 juni 2015

En dag i Sverige


Idag fladdrade den solbelysta svenska flaggan hos grannen. Vi har ingen flaggstång men vi kan se grannens flagga på avstånd. Inte blev det någon blågul tårta heller, men vi åt nypotatis och sill och till efterrätt rabarberkaka med vaniljsås. Kan det bli mera svenskt?


För övrigt har vi tagit det lugnt. Solen sken, men det skulle ju komma skurar mitt på dagen. Det kom några stänk, men mer blev det inte. Det friskade i ett tag innan vinden mojnade igen. Jag hängde upp mitt krypin på verandan och satt där en stund medan maken var iväg och handlade. Stolen börjar bli lite sliten men den klarar nog en säsong till.


Framåt kvällen tog hunden och jag en andra runda för dagen. Det var fortfarande skönt väder och kvällssolen sken på oss. Koltrasten sjöng en lång trudelutt för oss. Göken gol både i öster och väster.


Det blommar vid vägkanten i de svenska färgerna, smörblommor i gult, violer och teveronikor i blått.


Hundkäx bildar en häck längs vägen. Undrar varför det heter hundkäx. Takko vill inte äta dessa blommor.


Gräset har vuxit och är högt på båda sidor om stigen. Snart kommer ungdjuren att släppas på bete här. Då får vi ta en annan väg under några dagar när vi går våra rundor.


I trädgården avlöser rhododendronblommorna varandra. De vita har nästan blommat över. Nu kommer de cerise och lila. Det är många knoppar på buskarna.Även om det är Sveriges dag idag så kan jag visa lite bilder på dessa "utländska" blommor. De har invandrat till oss från Asien och trivs alldeles utmärkt här.


Det gör även den japanska lönnen med sina röda blad. Idag välkomnades många nya svenskar vid ceremonier i våra kommuner. De har också hittat en plats här och valt att göra den till sitt hem. Som någon skrev, vi får vara glada över att bo ett i ett land som folk flyr till i stället för ett land som folk flyr ifrån.


Grattis, Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar