måndag 22 juni 2015

Mellan skurarna


Varje gång vi försökte ta en promenad hunden och jag så började det regna. Vi hann gå en liten bit. Sen satte det igång. Vi fortsatte en liten bit till, men regndropparna blev både fler och större för var minut. Vi vände och gick. Detta upprepade sig minst två gånger. Det blev många men korta rundor idag. Maken hade klippt gräset längs stigen över kullen. Det var skönt att slippa det höga regnvåta gräset som alltid gjorde byxorna dyngsura.


Sädesärlorna hoppade runt på den nyklippta gräsmattan. Det kanske blev lite lättare att hitta en smaskig insekt när stråna förkortats. De är käcka och trevliga dessa ärlor när de står och vippar på sina stjärtar. Det är nästan som att de vinkar åt oss.


Mellan skurarna hann jag grilla några kebabspett åt oss till middag. Den här gången kryddade jag dem rejält, men det var gott. Det fanns också rester av potatissalladen från igår. Så dagens måltid var enkelt fixad. Det enda trassliga var att kebabspetten gärna fstnar på gallret om man inte är uppmärksam och vänder dem ofta.


Sen upptäckte jag att det kommit två nya gömmor i mitt sökområde. En av dem låg österut i Värnamo, den andra låg västerut vid Bråarpssjön. Frågan var inte så mycket om jag skulle åka på dem utan vilken jag skulle åka på. Jag satsade på Bråarp och det visade sig vara en bra satsning.


Gömman hette Sillalunch #3 och jag förstod ju direkt var den fanns eftersom jag loggat Sillalunch #1 tidigare. Jag hittade en bra parkeringsplats och gick sedan längs skogsvägen med vattenfyllda spår. Man hade avverkat en del skog på ena sidan. Det var nog därför skogsvägen var så spårig.


På andra sidan skogsvägen sluttade ängarna ner mot Bråarpssjön, som syntes i bakgrunden, när jag kikade genom detta titthål.


Utsikten var väldigt vacker och jag såg långt bort mot vindsnurrorna vid horisonten. Men jag hade inte tid att stanna och beundra utsikten utan jag fortsatte mot gömman.


Framme vid gömstället fanns ett stort "stenahije". Jag hoppades att burken inte skulle vara däri. Sen läste jag hinten en gång till och förstod att jag slapp leta bland stenarna. I stället fick jag lyfta blicken lite för att kunna avgöra vilket av objekten jag skulle undersöka lite noggrannare.


Det gav resultat. Blicken kunde sedan vändas mot gömman och där var den lilla burken. Nu blev det spännande. Skulle loggremsan vara tom när jag rullat ut den. Jodå, det var den och ännu en FTF var bärgad. Detta blev den 25:e månaden i rad med minst en FTF. jag var inte säker på att jag skulle kunna logga en FTF den här månaden som ju snart går mot slutet. jag hade nått mitt mål att nå 24 månader i rad så resten är bara bonus. Men det är klart att det är kul att frotsätta så långt det går.


På hemvägen åkte jag över Annebergssjön för att logga mysten som jag löste för ett tag sedan, Rekreation havsjön - Annebergssjön. Det stod en cykel nere vid badplatsen och i vattnet skymtade två friskusar som väl tog ett kvällsdopp.


Jag hoppade över doppet och gick direkt på pudelns kärna. Finalkoordinaterna var ju redan framräknade vid mitt förra besök, men då hittade jag inte burken. Efteråt har jag snackat med en tidigare loggare som kunde bekräfta att  mina uträkningar var korrekta. Idag tog jag skogsvägen som inte fanns utsatt på kartan i min GPS. Den här gången gick det betydligt lättare och nu finns mitt namn med i loggboken. Sen åke jag hem för att logga mina fynd på nätet.


Precis när jag skickat iväg min logg på ovanstående gömma, plingar det till och en ny gömma publicerades inte långt därifrån. Jag gav mig av än en gång mot skogarna väster om Bredaryd. Den här gången var jag inte lika lyckosam. Jag hittade platsen men inte gömman. Dessutom anföll knotten så efter en halvtimme gav jag upp och åkte hem. Det får bli ett nytt besök senare.

1 kommentar:

  1. Så bra att ftfserien fortsätter..........
    Och du, skriv gärna din dnf logg på sökt cache, som du skickade, den var underhållande! Fram för fler dnfloggar på cacherna.

    SvaraRadera