fredag 19 juni 2015

Midsommarblomster i Rannäs


Midsommarafton är här. Som vanligt är det lite blandat väder. Nyss sken solen, men ibland kommer det vita moln och skymmer, ibland är det grått på himlen, ibland regnar det en skur. Alltså som det brukar vara.


Sönerna och jag tog en tur till Ljungby. Den yngste sonen skulle träffa sina polare och fira midsommar där hos dem. De har hängt ihop sedan gymnasietiden och brukar fira midsommar och nyår tillsammans. De flesta bor numera i Ljungby så då är det mest naturligt att träffas där. Vi lämnade av honom och jordgubbstårtan som skulle vara hans bidrag till festen.


Sen fortsatte äldste sonen och jag till Ljungbyporten. Där skulle finnas en geocachegömma med fler än tio favvopoäng. Idag var första dagen i sommarens geocachingutmaning från Groundspeak, Geocaching Road Trip 2015. Första utmaningen var just att logga en gömma med fler än tio favvopoäng. När man gjort det, får man en digital souvenir. Denna gömman hade 14 FP. Nu har den 15 FP. Vi parkerade intill och joggade uppför slänten. Jag såg ett misstänkt föremål direkt och visst var det gömman. Så det blev en snabblogg och sedan vände vi tillbaka hemåt.


Därhemma fixade maken midsommarlunchen med matjessill och nypotatis. Traditionen bjuder ju att det så ska vara med gräddfil och gräslök till. Sonen kompletterade sin tallrik med stekt korv. Alla gillar ju inte sill. Till efterrätt hade jag förberett kokos- och vaniljpannacotta med färska jordgubbar. Det var lika gott det. Kokos och vanilj passade faktiskt bra ihop. Jordgubbar är ju alltid gott.

Efter lunch tog hunden och jag en långpromenad här i byn och upp till skogen. Längs vägkanten hittade jag alla midsommarblomster jag behövde för en stor bukett. Jag valde att låta dem stå kvar och plockade dem med kameran i stället. Vi är inte utan blommor på bordet ändå. Jag plockade en bukett lupiner och hundkäx tidigare på förmiddagen. Sen gjorde jag en liten film med alla fina blommor som man hittar just nu. Jag hade inte sett några blåklockor tidigare, men idag fann jag dem på två ställen inne i gräset. Här kommer blommorna på rad.Glad midsommar från Rannäs!

1 kommentar:

  1. Denna midsommar måste väl vara rekordrik på blomarter. Kyligheten har gjort att både tidiga och normala arter blommar jus nu. Och blåklockor... och vädd. Din lilla kameran är ju superb på att ta bra bilder. Svartkämpen var enastående tycker jag, likasom smörblomman. Hörs på måndag. Tänker attd et är lika bra att du skickar över den PQ som du får. Ha en bra söndag.

    SvaraRadera