fredag 28 maj 2010

Äppelblom

Vildapeln blommar
Från mitt köksfönster har jag nu en underbar vy. Den gamla vildapeln är alldeles översållad av äppelblom. Hela marken är täckt av liljekonvaljeblad med blommorna skymtande i det gröna. Det är inte svårt att stå där och hacka grönsaker eller handdiska med den utsikten.

Nu är det inte det jag ägnar mest tid åt just nu. Igår behövde jag verkligen inte laga mat åt mig själv. Efter skolan var vi bjudna hem till en kollega som går i pension om bara några dagar. Hon bjöd på planka med exotiska frukter och efter det rabarberpaj. Vi sjöng en egen text till Leva livet, som vår specialpedagog snickrat ihop. Mitt i sången sjöng vi om några gamla kollegor som jobbat här tidigare. Då dök de upp och gratulerade. Det hade vi förstås avtalat med dem. Kollegan blev helt överrumplad och jag tror att det var uppskattat.


Efter den festen fortsatte jag till nästa. Det var dags för terminens sista tjejträff. Där blev det också mycket god mat, pastasallad och efteråt glassbakelser. Jag säger bara: Mums! Som vanligt blev det mycket gott prat. Den här gången var det min tur att skrapa fram en vinstlott på Triss. Vår lilla kassa ökar sakta med säkert. Snart kan v hitta på något tillsammans. När vi gick genom trädgården ut till bilarna, doftade doftolvonet alldeles underbart. En sådan buske vill jag också ha.

Idag har jag inte haft några lektioner. Jag och en kollega från en annan skola i rektorsområdet har varit frikopplade med vikarier för att jobba med vårt LPP-formulär. Vi vill ha det i en digital version som ska vara superenkel att använda. Vi hade givande diskussioner och fick till det bra om vi får säga det själva. Alltså en dag att vara nöjd med. Det blev god mat idag med för vi åkte till Bambu och åt deras lunchbuffé.


Nu känns det skönt att det är fredag imorgon. Både vi och eleverna kan börja räkna ner. Det är inte många mattetimmar eller engelskalektioner kvar. Min man fick vikariera några timmar för mig idag. Det passade bra för vi skulle avsluta NTA-temat Rörelse & Konstruktion med att besvara elevernas frågor som vi skrev upp på ett blädderblock. En del frågor hade blivit besvarade under temaarbetets gång, men några var kvar. Flera av dem handlade om motorer. De ville veta hur en motor funkar och varför bilen rullar när man gasar m.m. jag lämnade med varm hand över dessa frågor till min man som fick besvara dem. jag hade säkert kunnat förklara en del, men han kan det här bättre än jag. Vi tog med vår gamla ångmaskin och motorsågen. På Wikipedia hittade han en animering av fyrtaktmotorn som han kunde visa med hjälp av datorn och projektorn. Så nu har vi karat av de frågorna också. Dessutom fick han jobba några timmar. Han söker fortfarande med ljus och lykta efter jobb.

Sverige gick inte vidare i Eurovision ikväll. Så kan det gå. Vi tycker att vårt bidrag är kanonbra, men det tyckte inte de andra. Jag var inte så imponerad av de andra bidragen heller så jag kommer nog inte att bry mig om att se finalen. Det finns annat att se eller göra. Det är ingen katastrof. Life goes on. Njut av det i stället. För övrigt tycker jag att det är roligare att sjunga själv.

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag! Alla våra förkortningar ... vad betyder LPP? Har aldrig hört den förr... eller inte lyssnat....
  Lyssnade till nästan alla festivalbidrag i går .... Irlands låt tycker jag var helt sagolikt vacker... Och lilla anna, nej jag har aldrig förstått vad det är för speciellt med den låten, Hade experter fått bestämma så hade det varit Al Fakir i Oslo, i stället, och då hade vi kanske kommit högre upp än vad vi gjorde med vår niondeplats. Men spela roll... klart överreklamerad tävling. Men jag kommer nog att titta på lördag.... det är ju några bra låtar ... och mycket show. Ha en bra helg, där i äppelblommen!

  SvaraRadera
 2. Så härligt det är med all grönska och dofter i naturen nu...bonus blir det om man som du kan stå inne och njuta av det också.

  Visst är kollegor betydelsefull, så det är väl värt att fira så ofta det går.
  Det var en riktig matdag du hade, och allt verkar varit gott =)

  LPP, det sitter vi också med, Lokal Pedagogisk Planering. Vi gör det digitalt ocg när man kommer in i det är det ett riktigt bra sätt att formulera sig på om vad som görs inom olika arbetområden. Men tyvärr har jag suttit ensam, både med Hkkk och Svenska som andraspråk, i det sista ämnet är jag ensam lärare...så det kan inte bli fler i den gruppen.

  Ha en bra helg och gör som du brukar, njut av allt i naturen...både irl och förmedla det sedan till oss genom dina underbara foton

  SvaraRadera