fredag 21 maj 2010

Urladdning

Älvorna dansar 
Säsongens första åskväder har dragit förbi med det efterföljande regnet. Det kändes gott med en urladdning. Dagen har varit varm och kvav. Jag har drabbats av ont i halsen och kände mig lite småfebrig i morse. Det brukar bli bättre framåt dagen, men idag ville det inte rätta till sig riktigt. Jag åkte hem efter lektionerna och tog en liten tupplur. Jag vilade i alla fall. Det var skönt och gjorde så att jag orkade med kvällskonferensen.

Kvällen var ljuvlig. Hunden och jag tog en promenad ganska sent. Det började bli ganska mörkt innan vi var hemma igen. marken och luften var fuktig efter regnet. Markdimman steg och älvorna dansade i hagarna. Träden blommar, lönn, hägg och vildkörsbär. Rådjuren betade på de dimhöljda ängarna. Det var en underbar kväll.

Rådjuret skymtar i dimman
Ibland kan kroppen behöva en "urladdning" också. Man behöver rensa kanalerna. Maken lovade att elda så att pannan glödde. En riktigt varm dusch rensar och hjälper till att driva ut det onda. Vi har ju inget badkar mer än de som står ute. Annars hade ett varmt bad varit skönt. Efter duschen kändes det lite bättre. jag ska nog klara morgondagen också.

Blommande hagar
Imorgon bär det iväg till Göteborg och uppstartskonferensen för vårt projekt i matematiksatsningen. Vi har ju fått ett matteprojekt beviljat och jag ska vara projektledare. Därför har jag blivit inbjuden till denna konferens. Maken ska följa med som chaufför. Vi får väl se vad vi hittar på mer när vi nu är i Göteborg.

Vitsippor och körsbärsblom
Jag missar förstås fiskedagen med eleverna i fyran, femman och sexan. Det brukar vara en höjdare. Jag hoppas de får bra väder och mycket fisk. Först cyklar vi en mil, sedan fiskar vi och grillar korv och umgås innan vi cyklar hem igen. Ganska många föräldrar följer också med, mest pappor för en gångs skull.

Sedan blir det helg igen. Dagarna går alldeles för fort den här tiden på året trots att de blir längre och längre. Vi räknar ner och kan börja räkna dagar och inte veckor som är kvar på terminen. Det är mycket roligt som ska hända men också mycket som ska hinnas med och avslutas. Arbetsbelastningen är hög. Sedan kommer skolavslutningen som en urladdning. Efter den pustar vi ut. Fast då är det dags att planera nästa läsår. Det är livets gång, dagar kommer och går, händelser sker och läggs i minnet. Det gäller att fånga ögonblicken och njuta av stunden just nu. Kvällens promenad var en sådan stund, fångad för en kort stund. Sedan får vi släppa taget och gå vidare in i nattens vila.

2 kommentarer:

 1. Hoppas du fortsätter att piggna till och får en bra dag i Gbg.
  Såg att häggen utanför vårt staket börjat blomma. Snart kommer syrenerna... de är mina favoritbuskar ... så fina, sådan doft.
  Klippte räset igår kväll, trots att det var lite blött. Idag ska det ju komma mer regn... Hoppas att er roliga fisketur inte blir för blöt.
  Vi för vår del röstar fram våra favoriter i Schoolovision idag.

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder!!!! Så fina =)

  /belle

  http://annabellesblog.blogspot.com

  SvaraRadera