lördag 29 maj 2010

Blåsuga och mandelblom

Blåsugan blommar
Nu regnar det igen. Mitt på dagen var det soligt och fint. Vi satt ute och åt lunch på jobbet. Sedan gick solen i moln och då var det dags att gå in och genomföra sista lektionen för veckan. Det var matte med fyran. Innan jag gick hem kopierade jag alla skriftliga omdömen så att vi kan skicka ut dem på måndag.

En av byns vildaplar
Det är skönt med helg. Hunden och jag inledde den med en lång promenad. Jag konstaterade att det finns många vildaplar i byns hagar. Det lyste vitt överallt. Det är också gott om rådjur. Längs vägkanten blommar mandelblom och violer. Vi hörde göken i väster - bästergök.

Mandelblom vid vägkanten
Det är fantastiskt att i de marker som vilat hela vintern frodas nu grönskan. På de åkrar där den bara jorden vilat har det börjat gro och växa ny säd för kommande skördar. Jorden behöver sin vintervila för att kunna ge all denna ymnighet. Vi behöver också vila. Fast vi vilar inte på vintern. Då jobbar vi som mest. Men snart kommer ledigheten. Sommarlovet hägrar inte bara för mig. Alla eleverna längtar. En del har redan lagt av. Vi andra bara slutför våra olika projekt. I femman bestämde vi oss för att avbryta World Tour och återuppta vår resa till hösten. Vi ville inte stressa runt i världen utan sticker hem till Sverige under sommarlovet. Ett klokt beslut tror jag. Då har vi något att se fram emot till hösten.

Regn i tulpanerna
Det brukar gå åt de två första veckorna på sommarlovet för att varva ner. Tempot är så högt uppskruvat nu att det tar den tiden. I år ska jag inte åka på scoutläger. Det har jag gjort i många år. Till hösten är det 50 år sedan jag började som scout. Jag kommer säkert att sakna lägret, men vi jobbar den veckan också. I år är det inte lika lätt kompa ut dagar. Vi får inte spara komptid utan måste ta ut den helst samma vecka. Men lite tid har jag kvar som jag inte kunnat plocka ut. Den ska jag ta ut studentfredagen. Yngste sonen vill nog att mamma ska ta emot honom när han rusat ut med studentmössan i handen. Men det är tur att det är två veckor dit så vi hinner förbereda festen. Det blir ingen stor fest, men några släktingar lär väl dyka upp, hoppas vi.

Nu är det dags att vila. Timmen är sen som den brukar bli, när jag sitter framför datorn. Min inre klocka går lite i otakt med solen. Uppe med solen är inget för mig. Jag ugglar hellre med nattugglorna.

2 kommentarer:

 1. Måste vara underbart att vara nattuggla... Vad mycket man kan få gjort. Lite kommer jag nog att ställa om dygnet under sommarlovet...Även om jag just nu mest väntar på sommarvärme. Fika på altanen, grilla på helgkvällen....
  Men naturen är mer fantastiskt än någonsin. Det har regnat och varit fuktigt/fuktvarmt och allt är redan alldels mellangrönt och blommorna har kommit långt.
  Får ta en kamp med kirskålen idag igen....och gå och plocka en bukett nya liljekonvaljer.

  SvaraRadera
 2. Jag är också lite av en nattuggla...fast jag går gärna upp på morgonen med.

  Mandelblom har jag inte sett sedan jag flyttade från Bollebygd, när jag läste om dina blommor längtade jag verkligen efter dessa fina blommor.

  Visst ska det bli skönt med lov! Jag har haft en riktigt tuff vecka så nu börjar jag att varva ned. Betygen är inskrivna och jag kommer att ha ett litet betygsnack med mina elever i kommande vecka.

  Hoppas att din helg blir fin.
  Jag kommer gärna den dagen och gjuter lite. Jag har börjat tänka på formar nu =)

  SvaraRadera