söndag 23 maj 2010

Blyga violer och sköna konvaljer

Solen går ner och regnet kommer
Nu är vädret ganska omväxlande. Jag hör hör det regnar utanför just nu, men för några timmar sedan var det gassande varm i det strålande solskenet. Hunden och jag fick några droppar på oss i eftermiddag när vi var ute på vår fotosafari. Inte mer än att vi klarade oss. En stund senare satt jag ute och drack en kopp te.

En del av liljekonvaljekullen
Ljuva liljekonvaljer
Värmen och fukten får allt att explodera nu. På min liljekonvaljekulle börjar de vita små klockorna synas mer och mer. Längs vägen mot skogen kan man hitta de ljuva violerna. Vid dikena växer mängder av de väna kärr violerna. Det är ljuvligt.

Min förkylning utvecklar sig som förkylningar brukar göra. Jag har kommit till host- och snörvelstadiet. Snorandet går ju över ganska fort, men hostan brukar jag få dras med i 5-6 veckor. Inget jag ser fram emot. Trött blir man av att vara krasslig. Dessutom har jag massor att göra, men jag betar av en sak i taget. jag har i alla fall hunnit plantera om mina chiliplantor. När jag inte orkar mer, slutar jag. Det är därför detta inlägg blir kort. Bilderna får tala i stället.
Skogsviol

Kärrviol
Rosa vitsippor

2 kommentarer:

  1. Javisst är det fantastiskt vackert. Få se om jag orkar gå till det tidigaste liljekonvaljstället i eftermiddag.I går la jag mej platt på eftermiddagen. Men idag är jag i skolan igen... få se om det funkar....Jag har ju nära hem....

    SvaraRadera
  2. Det är ett förunderligt väder vi har, snabba växlingar så man knappt hänger med. Vädret har väl också kommit i stresstadiet nu när terminslutet närmar si...vill hinna med så många olika saker som möjligt =)

    Du har tagit mig runt i naturen med dina fantastiska bilder...den ena vackare än den andra. Blomsterbilder är så vackra att titta på.

    Krya på dig och ta en sak i taget.

    SvaraRadera