söndag 23 maj 2010

I vårförkylningens och äppelblommornas tid

Två göteborgsattraktioner på samma bild - Paddan och spårvagnarna
En riktig vårförkylning har jag åkt på. Jag trodde knappt att jag skulle orka hela dagen i Göteborg, men det gick bra. Konferensen var intressant och vi fick lära oss en hel del bra saker inför matteprojektet. Vi fick kaffe och macka vid registreringen, lunch och fika på eftermiddagen. På lunchen passade jag på att ta en nypa utomhusluft och samtidigt knäppa några bilder på stadslivet. jag fick med flera kända göteborgssilhuetter. Vi höll till på Radisson alldeles i närheten av stationen. På vägen dit kom vi på att vi bott där en helg hela familjen. Det var då vi åt frukost ihop med Roger Pontare fast inte vid samma bord.

"Läppstiftet" skymtade mellan
bilar och byggnader.
Maken agerade chaufför för dagen så jag kunde vila i bilen. Han hade förstås lite tråkigt medan han väntade. Han hann läsa en bra bit i första delen av Millenniumtrilogin. Han hade läst den bara sett filmen. Det var skönt att slippa köra. Väl hemma igen kunde jag vila och slappa.

Lördagen blev en vilodag förutom att jag skjutsade sonen till japanskakursen i stan och inhandlade ett blomsterarrangemang till en femtioåring. Jag fick vackert stanna hemma från festen. Maken fick representera oss. Jag fick sitta hemma och hosta och snörvla.

En liten promenad orkade jag med i alla fall. Det var riktig sommarvärme ute. Svalorna flög runt i luften. De fångade väl insekter.  De brukar bo under taket i ladugården och det var där de landade efter flygturen.
Maskrosodlingen frodas
Nu blommar maskrosorna för fullt på åkrarna och även på gräsmattan. masken var ute och klippte gräset idag. De hade vuxit rejält i den fuktiga värmen. Salladen som jag sådde förra helgen hade grott och syntes som små gröna blad. Det är mycket kvar att göra i trädgården, men jag orkar inte riktigt lika mycket som förra året. Då hade jag full energi. Det kan jag inte säga om årets insatser.
Äppelblom

Det finns annat som växer och blommar utan att man gör något som tur är. Äppelträden börjar slå ut sina rosa blommor. Det är så vackert. Tulpanerna blommar rikligt i år eller så satte jag extra många förra året. Mina absoluta favoritblommor alla kategorier börjar visa färg. Om några dagar slår de säkert ut och doftar gudomligt. Jag hoppas bara att nästäppan går över så att jag får känna doften av liljekonvaljerna. Jag har laddat upp med nässpray och halstabletter.

Det blir nog till att ta det lugnt även imorgon. Söndagen ska ju vara vilodagen. Det var ett bra tag sedan jag hade med en skylt. När vi åkte hem från Göteborg fick vi snirkla oss runt på gatorna lite kors och tvärs innan vi hittade ut. Gatuplaneringen i den staden har jag aldrig förstått mig på. Plötsligt åkte vi förbi en affär med ett namn som passade oss.  jag får väl avsluta med den skylten.
En skylt i vår smak

1 kommentar:

  1. Har också blivit förkyld. Den bara kom under gårdagen. Skönt att det inte är riktigt lika varmt idag.... och ingen stekande sol... så kan det nog bli en liten promenad i dag också.
    Man vill ju inte missa det vackra därute.
    Krya på oss båda två!

    SvaraRadera