tisdag 14 juni 2011

#14 Utflykt i sommarhagen

Röd slåttergubbe

Nattviol
 Igår var en härlig dag då jag var på hemlig sommarutflykt med klass 4. Ja, den var ju inte hemlig för oss bara för eleverna. Det var föräldrar som var med och skjutsade. Först åkte vi till Eva Spångberg i Gamla Hjälmsryd.  Vi blev guidade runt bland alla träskulpturer med bibliska motiv. Eleverna var duktiga på att komma ihåg bibelberättelserna.
Hos Eva Spångberg

Eleonor räknar in "fåren"
 Roligast var förstås att klappa alla djuren som fanns där. Det var en gris, några getter, tre åsnor, kaniner, kycklingar och myskankor. Jag uppskattade nog blommorna mer. Vi trampade nästan ner nattviolerna när vi gick runt där. Om man har vägarna förbi, kan jag rekommendera ett besök på stället.
Vi klappar grisarna

... och getterna .... och åsnorna ....
 Gamla Hjälmsryd hör på sätt och vis till min historia för min mamma är född där. Jag vet i vilket hus också. Efter besöket hos Eva, som tyvärr inte orkade träffa oss, fortsatte vi till medeltidskyrkan. Där blev vi guidade av min kollega Marita.
Vid Gamla Hjälmsryds medeltidskyrka
 Även här fanns det djur. Hästarna blev nog lika glada att se barnen som barnet att se hästarna.
Vi klappar hästarna....
 Därefter åkte vi hem till min kollega och åt kycklingsallad som köket skickat med. Marita har en bra bit att åka till jobbet, men hon bor otroligt vackert. För mig är det också historiska platser. Min morfar är född i Kåragården och uppvuxen i grannbyn Västerkvarn.
Flyttblock
 Det var roligt att gå en promenad i omgivningarna. Vi tittade på ett stort flyttblock, stenåldersgravar och en vidunderlig utsikt. Innan eleverna och deras föräldrar åkte hem blev vi bjudna på fika. Marita hade varit uppe på morgonen och bakat bullar till oss. Jag stannade en liten stund till innan jag gav mig av hemåt.
Fantastisk utsikt på vår lilla vandring
En annan fantastisk utsikt över Rusken från Svensbygd
Jag körde lite mindre vägar hemåt och kom förbi en annan utsiktpunkt. Egentligen hade jag ju tänkt leta efter några geocacher i området, men GPS-appen i mobilen ville inte funka igår. Så det blev inget med det. Jag får försöka en annan gång. Jag hittade en idag i stället. Det var min fjortonde och den fanns vid Vandalorum.

Idag var vi ganska trötta, men vi hade de sista lektioner på förmiddagen. Efter lunch badade eleverna i Forshedabadet. Vi bjöd på glass. Imorgon blir det brännboll hela dagen.

Det är mycket planering på alla håll nu. Igår kväll planerade vi inför UV-scoutlägret som är veckan efter midsommar. Ikväll var det planeringsrådet i missionskyrkan som sammanträdde och visionerade om höstens satsningar. Vi kom fram till att vi vill bli bättre på att bjuda in människor som vi känner och umgås med till olika samlingar. Vi vill inte att våra samlingar bara ska vara till för oss som är medlemmar. Vi vill finnas till för andra människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar