onsdag 8 juni 2011

Bara nostalgi

Blåklockorna blommar i drivor längs vägen
Med den här värmen känns det som midsommar. När dessutom alla midsommarens blommar prunkar i hagar och längs vägar, undrar man om vi sett fel i almanackan. Det kanske är förvaltningen som gjort det eftersom de låter oss jobba så länge i år. Vi har inte skolavslutning förrän nästa torsdag.

De senaste dagarna har det varit kaos i skolan. Igår när vi kom tillbaka till skolan fanns det inte en enda dator som fungerade. Ingen kunde logga in. Men det var bara vår skola som drabbats. KRIS! Alla skulle skria ut de skriftliga omdömena och dela ut till eleverna. En kollega hade åkt extra tidigt för att hinna göra en del innan lektionerna började. IT-avdelningen fick rycka ut men lyckades inte fixa felet under dagen. 

I morse kunde jag i alla fall logga in, men de flesta av mina kollegor var fortfarande lika handikappade. Nu hade det tillkommit ett annat problem. Kommunens växel hade slagits ut vid gårdagens stora åskväder i stan. Jag var inne i stadshuset när det började med blixt och dunder tätt följt av ett våldsamt skyfall. Vi kunde alltså inte ringa från skolan idag. Inga föräldrar kunde ringa till oss och sjukanmäla barn. Jag lyckades i alla fall skriva ut fyrornas omdömen, men sexornas strular fortfarande. Men kollega lyckades bara få ut ett av trettio. Vi får hoppas teknikerna fått ordning på torpet tills imorgon.
Cake Pops till sexans nostalgifilmer
Idag var det dags för sista lektionen i engelska för sexorna som jag haft i ämnet sedan fyran. Jag hade lovat att de skulle få titta på alla filmer vi gjort sedan fyran. Det var elva små filmer som jag laddade ner på ett USB-minne för säkerhets skull. Om vi inte kunde få igång datorerna och projektorn hos oss, skulle jag kunna låna en sal på högstadiet. Nu hade det ju ordnat sig trots allt. Så fick ha vår nostalgitripp med många skratt och "pinsamma" framträdanden. Så små de var i fyran och så mycket mer de kan nu i sexan.

Medan vi tittade på filmerna, åt vi Cake Pops, som jag gjorde igår kväll för att kunna bjuda på. Det är ett bra alternativ till chokladbollar, kakor på pinne. Lite pilligt arbete men inte så svårt. De var i alla fall uppskattade. Innehållet består av sockerkaka som man mixar ihop med creme cheese och rullar till bollar. Dessa sätter man på en pinne och doppar i choklad och strössel.
Takko och hundkäxskogen
 Ikväll tog hunden med mig ut på en liten promenad. Det var skönt, lagom svalt, lite fuktigt i luften efter regnet. igår. Hundkäxen längs grusvägen växte höga som träd åtminstone från Takkos perspektiv. Grannens kalvar i hagen bredvid var väldigt intresserade av oss. Rådjuren har fått sin rödbruna päls och hararna skuttade över fälten. En riktig lantlig idyll!
Två av mina "gamla" elever/scouter
Vi tog rundan ut till Torskingevägen. Där mötte jag Iris och Sofia, två "gamla" elever som också var mina scouter. Det blev ett glatt återseende och en hel del nostalgiskt prat på vägkanten. De har kommit hem från sina studier på olika håll. Iris studerar i Stockholm, matematik och filosofi tror jag det har varit. Sofia går läkarlinjen i Göteborg. Det är roligt att följa dem vidare i livet. 

Nu är det dags att stänga igen och bege sig till sängen. Många har skolavslutning imorgon , men vi har lektioner som vanligt. Det blir matte i fyran och femman och NO-redovisningar i sexan. Vi kör på in i det sista. Kanske har strulet åtgärdats och allt är frid och fröjd. Man kan alltid hoppas.

1 kommentar:

  1. Ja, visst är det roligt att se hur baranen utvecklats på några år. Vi kollad eigenom vår blogg från aug till juni, i onsdags. Vad barnen vuxit, speciellt fyrorna, de är stora nu.
    Jo, det är IT ålderns baksida, det här med såbarheten. Usch, vad man känenr sig handikappad när datorerna strular, man kommer ju inte en åt sina dokument.
    Chokladpinnarna var intressanta .... är det bara sockekaka och creme fraiche? Vore väl nå´t för skolstartetn.... aj, aj nu är jag redan där.... Nu får jag skärpa mig och ta lov... och lära mig lite geocache, kanske.... Ha en ra helg och slutvecka. Tycker allt lite synda om er som har en hel vecka kvar...

    SvaraRadera