lördag 18 juni 2011

#17 Sjung om studentens...

 Skolan blir så tom när inte eleverna är där. Vi var några tappra själar som städade och plockade med våra saker. Jag måste packa ner mina prylar eftersom jag inte kommer att våra i den salen mer. Hälften blev väl klart, men jag jobbade bra fram till lunch. Eftermiddagen kompade jag ut tid. Jag åkte hem och fixade lunch till sonen och mig själv. Sedan var det dags att försöka ta sig in till Tinas ö i Värnamo för att ta emot studenten Lina.

Nybakad glad student
 Trafiken flöt sakta, mycket sakta, genom stan. Det tog längre tid genom stan än det tog in till stan hemifrån. Vi hittade en parkeringsplats inte alltför långt borta vid sonens gamla skola, John Bauer-gymnasiet. Deras utsläpp hade redan varit. Ändå fick vi inte se när Lina rusade ut, men vi kunde hänga på henne blommorna och krama om henne. Det var "knökafullt" med folk och de vassa armbågarna gällde. Jag finns säkert med på flera bilder hos vilt främmande personer som plåtade sina studenter precis när jag trängde mig förbi.

Syrran var på plats, men jag kunde inte se malmösonen. Det visade sig att det blivit en liten miss där så han kom inte med henne upp till Småland. När jag kollade mobilen, fanns ett litet meddelande att han kom med tåget en timme senare. Då passade jag på att åka upp till mamma på sjukhuset. Hon blev glad över besöket och så fick hon se några bilder på Lina. Sedan plockade jag upp båda pojkarna nere vid stationen.

Skylten var förstås en livboj till simmarflickan
 Vi åkte ut till Kolvarp, men studenten hade inte anlänt. Det fanns blommor att sätta i vaser och bröd att skiva. Så vi tog det jobbet medan vi väntade. Sedan firade hela kvällen med hela släkten och goda vänner och bekanta. Några kusiner fattades, men det fanns någon ny pojkvän med. Skaran blir inte mindre med åren. Mamma kunde förstås inte vara med och hon fattades verkligen. Maken jobbade förstås så han fick komma lite senare.
På väg hem från jobbet hämtade jag blomsterkvasten till Lina. Sen fortsatte jag några kilometer förbi vår by till nästa by, Torskinge. Det fanns en cache, som jag inte hittade för några dagar sedan. Jag anade var den fanns, men GPS:n var lite väl snurrig då. Efter det hade jag studerat ledtrådar och kartor lite noggrannare så jag visste var jag skulle leta. Visst fanns den där. Det tog inte så många minuter att hitta den. Jag tog med den till bilen och loggade den. Just den här cachen hade inte blivit loggad sedan i april och innan dess i oktober. Då placerades en travel bug i den. Den måste ha legat där ca 8 månader. Jag tyckte det var dags för den att resa vidare. Dess mål är Svalbard. Den kanske känner sig hemma där eftersom det är en liten isbjörn. Den fick följa med hem. Nu gäller det att komma på var jag ska placera den. Kanske uppåt Västergötland.
Travel bug

3 kommentarer:

 1. Travel bug .... förstår, men har inte satt mig in i allat än. Känner att jag nöjer mig med naturupplevelserna som geocaching medför. Ska blogga om dagens natur lite senare.
  Om det är väder till lång uteistelse den 4 juli, så kan vi väl ta en runda och ta med lunchsallad - det finns en del fina platser runt om... som jag inte kollat vad det gäller cacher.
  Ses på måndag. Mitt tåg går 17.45 och sedan ska jag bo två nätter hos Karin och Hampus, som bor ett par hundra meter från Malmö C.

  SvaraRadera
 2. Härligt med alla naturupplevelser vid geocaching. Sonen och jag var ute på en sådan tur idag. Kommer på bloggen. Säger inte nej till lång cachingrunda.

  Vi åker ner med bil söndag em. Tänk se om vi kan hitta några cachar på vägen. Förena nytta med nöje. Åker tillbaka efter kursen. Ska jobba ti-on. Sedan semester. Vi ses i Malmö. Finns en cache runt hörnet även där.

  SvaraRadera
 3. Hej på er!
  Nu längtar jag efter att blogga på min vanliga blogg igen...kanske kommer ett litet inlägg vad det lider =)
  Jag har lokaliserat några cacher som jag ska finna när det inte är fullt av folk runt omkring, för nu har jag tid. Jag har inte haft många lediga stunder sedan i början på Maj, av olika anledningar.
  Så nu ska jag ut på cachjakt. kan tyvärr inte vara med på måndag, jag kommer att vara med i Kungsbacka i höst istället. Men ni får berätta när jag träffar er, så kan jag kanske lära mig ett och annat av er =)

  Bakar just nu tårtor som ska vara till friluftsgudstjänsten som vi har hos oss i morgon. Vi ska då även ha lite sommarfest med kören. Dan fick städa ladugården idag, det ser ut att bli regn i morgon, så nu är det gjort för denna sommaren.
  Ha det bäst i Malmö och visa på bloggarna och andra ställen vad ni lär er.
  Tycker absolut att isbjörnen ska få följa med till Västergötland =)

  SvaraRadera